Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ ВИШЕ НИЈЕ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ: Одлуку сам донео још пре Мундобаскета

0

Рекао сам већ и играчима да одлазим са клупе .Није било никаквог разговора о мом останку, али ја осећам обавезу да се сам повучем. Одлазим јер нисамо испунили зартани циљ, каже Александар Ђорђевић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је данас да напушта клупу националног тима.

„Да, тачно је, одлазим“, рекао је Ђорђевић одговарајући на питање новинара након утакмице против Чешке.

Репрезентација Србије победила је данас Чешку у Пекингу са 90:81 и освојила пето место на Светском првенству у Кини, а тај меч био је последњи Ђорђевића на клупи „орлова“.

Након кратке потврде иностраним новинарима да више неће бити селектор Србије, Ђорђевић је потом у разговору са српским представницима медија појаснио своју одлуку.

„Да, рекао сам већ играчима, мислим да је ред и време. Није било разговора о мом наставку или не. На мени је да се повучем и да не очекујем никакав разговор. Нема потребе. Знам када човек или тренер треба да направи први корак. У овом тренутку осећам обавезу да то урадим. Нажалост, одлазим у тренутку када нисмо успели да дођемо до зацртаног циља“, рекао је Ђорђевић, преноси Мондо.

Ђорђевић је истакао да је такву одлуку донео још пре почетка Светског првенства у Кини.

„Али, није било у реду да се прича. Иде живот у другом смеру, желим да се посветим породици којој дугујем пуно…“, рекао је Ђорђевић.

„Све ово кроз шта смо прошли није било лако, нису биле лаке ни квалификације, ни такмичење… Велика захвалност свим људима из КСС, председнику Даниловићу, некадашњем председнику Драгану Ђиласу, који ме је поставио на ово место, као и Дејану Бодироги који је у то време био директор мушких селекција. Желим да захвалим свим сарадницима свих ових година. Одрадили смо сјајан посао. Направили смо искрену, добру причу. Желим да захвалим и свим играчима који су били овде, дугујем им много. Неизмерно ћу бити захвалан свима на овој прилици“, закључио је Ђорђевић.

Александар Ђорђевић је на клупи Србије био од новембра 2013. године и са националним тимом је освојио три сребра – на Светском првенству 2014, на Олимпијским играма 2016. и на Европском првенству 2017.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!