Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Гурају једни друге на нас? Добро дошли

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је његов тим испунио циљ пласманом у четвртфинале Олимпијских игара.

123555148057b15c7220e14187109444_640

„Ово смо планирали и зацртали као први мали циљ, да изађемо из групе. Чека нас утакмица у којој нема штедења, нема калкулација. Група из које нам долази противник је изједначена, биће занимљив расплет ту. Кад бих почео да се бавим калкулацијама, глава би ме заболела. А и не разумем и не бавим се. Спремни смо за свакога“, рекао је Ђорђевић.

Србија је победила Кину са 94:60, а селектор је пружио шансу свим играчима и равномерно је расподелио минутажу.

„Момци су имали озбиљан приступ и игра им је била за сваку похвалу. Без обзира на то ко је био противник, играли су на прави начин, као и све утакмице до сада. На почетку су били мало ‘под ручном’, али то је све ментално. Енергија је сачувана, минутажа распоређена“, рекао је Ђорђевић.

Новинари су приметили да се разиграо Милан Мачван, који је пропустио већи део припрема због повреде.

„Он се сам оптеретио, а нема потребе. Од Београда се прича сваком да није битно да сваког од њих сваког тренутка покаже колико је велики и добар играч. Свака добра лопта, помоћ, блокада, додирнута лопта, све су то неке ствари које од екипе чине победничку и шампионску. Он и било ко не треба да се оптерећује да мора да одигра своје најбоље утакмице, већ да се концентришемо да победимо следећу“, рекао је Ђорђевић.

Србија ће у понедељак поподне имати тренинг опоравка, а онда је планирано да се изађе из села и оде на заједнички ручак.

На опаску новинара да са стране делује као да екипе из друге групе гурају једна другу на Србију, Ђорђевић је одговорио:

„Велком (Добро дошли). Ту смо. Велико изненађење је мени та група и ти резултати, али кошаркашки турнир на овим Олимпијским играма је изузетно јак“, казао је селектор.