Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋЕВА МАЈКА: „Новак је фин, културан, али не подносе то што је први“

0

Људи не цене Новака Ђоковића довољно зато што је испред Рафаела Надала и Роџера Федерера, сматра његова мајка Дијана.

Мајка првог тенисера света говорила је за ‘ГQ Индија’ о томе како породица проживљава све што се Новаку дешава.

FOTO: AP

На почетку разговора присетила се финала Вимблдона ове године, у коме је српски тенисер победио пошто је спасио две меч лопте Федерера.

„Ухватила сам крстић и помолила сам се. Знала сам да је већ два пута спасао две меч лопте, на УС Опену 2010. и 2011. Било је напето“, рекла је Дијана.

„Новак константно ради на себи, припрема се за сваки меч, поготово када игра против Надала или Федерера. Рекао ми је да зна да ће са Роџером бити тешко. Није било први пут да су сви уз Федерера. Он користи ту енергију и замишља да сви навијају за њега“.

Ђоковићева мајка је признала и да је свесна да Федерер и Надал увек имају већу подршку од њеног сина.

„Да, осећа се то. И у Мелбурну, Њујорку и Лондону. У Паризу можда и не толико, одушевио их је када је проговорио француски. Искрено, не знам. Он је фин, културан, ради напорно. Људи га можда не цене довољно јер игра у ери са Федерером и Надалом. Када је био трећи на свету, свима је био океј. Али када је постао први, многи то нису могли да поднесу. Патим и ја… Поштују његов успех и оно што ради. Али када игра против Федерера, увек ће навијати за Роџера. Али Новак сада из тога извлачи снагу“.

Ђоковић је у Лондону освојио 16. Грен слем титулу. Испред њега су на вечитој ранг листи управо Федерер са 20 и Надал са 19.

„Мислим да ће оборити тај рекорд. То је његов циљ, да буде најбољи. Ја само желим да буде здрав. А када је здрав, сигурна сам да може све.“

На питање до кад ће Новак играти, Дијана је одговорила:

„Ко то зна. Има 32 године. Можда ће играти до 35. Све зависи од њега. Ако је срећан, ужива у игри и мотивисан је, зашто би стајао. Федерер има 38 година и још игра.“