Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋЕВ ТИМ ПОДБАЦИО на суду?! Новакови браниоци направили велику грешку…

0

Радили као да праве олук, без икакве маште и креативности у процесу, а све уз једну велику грешку...

Да ли су адвокати Новака Ђоковића пред савезним судом имали адекватну одбрану за српског аса? Одговор адвоката Предрага Савића је кратак и јасан – не!

Гостујући у јутарњем програму Курир телевизије, познати адвокат је понудио објашњење за такав став.

– Веома сам разочаран начином на који су водили овај поступак, нарочито адвокати на другом суђењу. Нису се позвали на неке међународне норме да оспоре неке ствари у процесу – почео је разговор Савић.

– Новакови ови несрећни адвокати радили су као шнајдери, мада и код хаљине и одела треба да има маштовитости и креативности. Они су радили као да праве олук. Један тамошњи адвокат, који се зове Џастин Квили, нацртао је добитну комбинацију, одушевио сам се кад сам је видео. Немојте ићи на коначно решење, идите на привремене мере забране депортације и хапшења – Новак игра турнир, а суд на лето доноси коначну одлуку, а они то нису урадили.

Адвокат је открио и који скривени циљ је имала влада Аустралије и зашто се тај случај толико одужио:

– На СБС радио-програму има трочасовна емисија на српском и они већ целе године упозоравају бојажљиво на проблеме у Аустралији. То је државни програм који плаћају српски исељеници, они не смеју да буду против премијера Скота Морисона. Сада када је дошло до овакве ситуације, они упозоравају зашто је онакав зверски прогон Новака уследио. Циљ им је био да скрену пажњу са главног проблема, а то им је и успело. Могли су они то да реше у једном дану и да одмах по доласку Новака кажу му да не може да игра и депортују га, али су све то урадили да скрену пажњу са проблема са короном који се већ дешавао у држави.