Прочитај ми чланак

Ђоковић заузео став о рату у Израелу и Палестини

0

Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија са 2:0 (6:3, 6:2) у другом колу мастерса у Паризу.

Готово два месеца га није било на терену, а у том периоду изгубио је и бодове које је освојио претходне године у Израелу, Тел Авиву. Тај турнир је отказан због сукоба између Палестине и Израела, а новинаре је занимало његово мишљење о тренутном стању на Блиском Истоку.

„Као дете рата, повређен сам оним што се дешава у свету, а дешава се већ неко време, не само у Израелу и Палестини, већ широм света. Ужасно је то. Шаљем љубав свим цивилима који пате и надам се да ће се све окончати убрзо. Увек заговарам мир и то је моја порука. Шаљем им љубав“, рекао је Новак Ђоковић.

Ђоковић је прекинуо сарадњу са двоје битних људи у његовом тиму – Едоардом Арталдијем, његовим менаџером, и Еленом Капеларо, која је задужена за односе за јавношћу. Они сада више не обављају те функције.

„Да, променио сам своје менаџере. Едоардо и Елена су били са мном више од десет година, али више не сарађујемо. Наравно, остали смо пријатељи, али професионално смо одлучили да кренемо различитим путевима. Улазим у ново поглавље када је менаџмент у питању, али и читав приступ стварима ван терена. Тек је почетак, прелазни период није лак јер смо дуго радили заједно. Биће потребни месеци да се успостави нови систем, али напредујемо. Не бих улазио у разлоге престанка сарадње, одлучили смо се за различите путеве“, закључио је Ђоковић.