Прочитај ми чланак

Ђоковић увећао предност над Надалом, Федерер испао из Топ 3 (ФОТО)

0

Новак Ђоковић увећао је предност над ривалима на АТП ранг листи, док је своју позицију изгубио Роџер Федерер.

Ђоковић од понедељка, 2. марта, има 10.220 бодова, за 45 више него што је протекле недеље имао од Рафаела Надала.

Фото: Танјуг/AP

Његов највећи и практично једини пратилац има 9.850 бодова, а подсетимо да су обојица освојили титуле у недеју за нама (Дубаји, односно Акапулко).

Иза Србина и Шпанца више није Федерер, који је изостанком из Дубаија спао на четврто место, а испред њега је сада Аустријанац Доминик Тим са 7.045 бодова.

Новак је уједно започео 280. недељу као првопласирани играч на АТП листи и направио још један корак ка престизању Пита Сампраса на другој позицији, који има 286. недеља.

Других промена у првих 10 на свету није било. После Федерера ту је Данил Медведев, а следе Стефанос Циципас, Александер Зверев, Матео Беретини, Гаел Монфис и Давид Гофан.

Што се српских тенисера тиче, Душан Лајовић, Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић су напредовали, док је Ласло Ђере назадовао у првих 100.

Foto: Screenshot/ATP

Лајовић и Крајиновић су поправили пласман за једно место и сада су 23, односно 32. на планети, Кецмановић је на 47. месту, а Ђере је пао за 13 позиција и сада је 80.

Следи Никола Милојевић на 145. месту, а онда Данило Петровић (157), Виктор Троицки (180), пензионисани Јанко Типсаревић (233), Пеђа Крстин (239), Марко Тепавац (415)…