Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ: Новак после узбуљивог другог сета савладао Шаповалова

0

СРПСКИ тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале АТП турнира у Аделејду пошто је у трећем колу савладао Канађанина Дениса Шаповалова са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:4.

Противник у борби за финале биће му стари познаник Данил Медведев који је раније данас победио земљака Карена Хачанова.

foto: printscreen

Тај меч заказан је за суботу од 11 часова.

Ђоковић – Шаповалов 6:3, 6:4
КРАЈ – НОВАК ЈЕ У ПОЛУФИНАЛУ!

6:3, 5:4 – Новак је опет одузео сервис Денису и сада ће сервивати за пласман у полуфинале Аделејда!

6:3, 4:4 – Није дозволио Новак ново изненађење, експресно је освојио гем на свој сервис. сада је притисак опет на Шаповалову.

6:3, 3:4 – Сада је Новак у ситуацији у којој је у првом сету био Шаповалов. Ако дозволи брејк у наредном гему, даће Канађанину шансу да после тога сервира за сет.

6:3, 3:3 – Нажалост, стиже Шаповалов до брејка и изједначења, а није тако изгледало на почетку овог гема.

6:3, 3:2 – Потврдио је Новак брејк, а одмах затим и Шаповалов осваја гем на свој сервис.

6:3, 2:1 – Нови брејк! Шаповалов је на брејк-лопту погрешно проценио јеан свој дроп-шот и тако дозволио Новаку да у раној фази другог сета стекне предност. Сад само треба држати свој сервис и полуфинални окршај са Медведевим је осигуран.

6:3 – Тачно сат времена било је потребно Новаку да разбије отпор жилавог КАнађанина у првом сету и дође до 1:0. Одлучујући је био брејк у осмом гему.

5:3 – Стиже Новак до најављеног брејка и у наредном гему сервираће за први сет!

4:3 – Потврда већ написаног – оба тенисера јако су сигурни на свој сервис. Али сада ће Шаповалов бити под извесним притиском, јер у случају да дозволи брејк, Ноле би у наредном гему сервирао за први сет.

3:3 – Шаповалов за сада врло сигуран на свом сервису, како је кренуло могло би лако да уђе у тај-брејк.

3:2 – Припретио је Канађанин, повео са 30:0, али су уследила два одлична сервиса српског тенисера. Имао је Шаповалов још једну прилику када је у игри на разлику Ноле направио дуплу сервис-грешку, али успео је да се извуче наш велемајстор.

2:2 – Као да је мало дужи прекид више пријао ШАповалову који је доминантном игром изједначио у гемовима. Нолету је у претходном гему прорадио форхенд, али још се мучи са ретерном.

Пауза после трећег сета се одужила због ватромета који никако да престане.

2:1 – Велики напредак у Новаковом сервис-гему у односу на први у овом мечу. Прорадио је форхенд најбољег тенисера света свих времена.

1:1 – Два поена делила су Новака од брејка, али се Шаповалов извукао одличним сервисом. Биће ово, што је могло и да се очекује, знатно тежи посао за Ђоковића него у прва два кола.

1:0 – Мучио се Новак на старту, спасао чак и две брејк-лопте, али што је најважније – стигао до првог гема у мечу.

1. гем: Почео је меч, први сервира наш ас.

Меч мало касни јер се одужио женски сингл у коме је Он Жабер морала да игра 25 гемова да би савладала Марту Костјук 7:6(5), 7:5.