Прочитај ми чланак

Ђоковић сменио два адвоката и ангажовао четири нова?!

0

Како се ближи почетак суђења на жалбу Новака Ђоковића због тога што су му аустралијске власти ускратиле визу за улазак у земљу, тензија и неизвесност све су веће. Саслушање је заказано за поноћ (по нашем времену), а информације се мењају из часа и час и додатно појачавају зебњу и осећај несигурности у коначан епилог драме која већ данима заокупира светску јавност.

Швајцарски медији доносе занимљива сазнања – адвокати који су Новаку обезбедили останак у Аустралији после одлуке да му се забрани улазак у земљу неће га бранити пред Судом. 

Разлог је тај што је српски ас у међувремену ангажовао нови тим од четири адвоката, који су на 35 страна спремили одбрану првог рекета планете у покушају да му обезбеде учешће на предстојећем Аустралијан опену.

Покретање судског процеса, који је Новаку омогућио „продужени боравак“ у Мелбурну дело је две даме Натали Банистер и Пенелопе Форд, које су брзом реакцијом суспендовале одлуку о депортацији и поставиле основе за покретање поступка. Међутим, после само два дана, њих две заменио је квартет у саставу Никола Драгојловић, Ник Вуд, Џим Хартли и Пол Холденсон из, засад, непознатих разлога.

На ову вест надовезали су се поједини британски медији, који спекулишу да би разлог за овакву одлуку могла да буде грешка у папирима којима је тражено да се суспендује одлука о Нолетовој депортацији, с обзиром да се појавио судски документ на којем је приметно погрешно написано Новаково презиме у одељку намењеном за подносиоца захтева – Ђоковић.