Прочитај ми чланак

Ђоковић сломио отпор одличног Димитрова за финале Париза!

0

Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Паризу победом у два сета против Григора Димитрова – 7:6 (5), 6:4.

Најбољи тенисер света одиграо је добар меч, а ниво игру је посебно подигао после драматичног првог сета.

Foto: AP

Ђоковић ће у борби за титулу играти против бољег из дуела Рафеал Надал – Денис Шаповалов, који на терен „Берсија“ излазе 16.30.

Новак ће од понедељка бити други тенисер света, али ће у недељу имати шансу да оде корак више у односу на прошлу годину када је поражен од Карена Хачанова.

Новак и Григор пружили нам одличан тенис, гледали смо веома уједначену игру и детаљи су одлучивали у многим ситуацијама. То је случај био пре свега у првом сету у тај-брејку.

Димитров је имао 5:4 и иницијативу у поену, али је чист форхенд волеј избацио у аут и тако поклонио поен најбољем играчу света, који се до тога одлично бранио. Ђоковић је потом добио наредна два поена и резултатом 7:5 у 13. гему долази до вођства од 1-0.

На старту другог сета нисмо гледали ништа другачију игру. Брејк прилика није било, тенисери су били сигурни на својим сервисима, међутим таква је ситуација била до петог гема.

„Гриши“ је мало попустила концентрација, Ноле је дошао до првих брејк лопти и, што је најважније, искористио их је. Српски тенисер потом потврђује брејк и долази до 4:2. Димитров није успео да се врати и Ђоковић заслужено пролази у финале.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!