Прочитај ми чланак

Ђоковић сломио Медведева, Србија у финалу АТП купа! (ВИДЕО)

0

Тениске репрезентације Србије пласирала се у финале премијерног издања АТП купа.

После велике борбе у два сингла, Душан Лајовић и Новак Ђоковић донели су два поена нашем тиму, победама над Кареном Хачановим и Данилом Медведевим.

Фото: Танјуг/AP Photo

Било је то чаробно издање Лајовића против Хачанова 7:5, 7:6 (1) и потом два сата и 47 минута невероватне борбе Ђоковића са Медведевом у којем је славио са 6:1, 5:7, 6:4.

После лаке победе над Канадом од 3:0, уследила је велика борба са изузетно јаким руским тимом, али Србија је показала да има два сјајна играча у Лајовићу и Ђоковићу који су још једном показали са колико снаге и жеље играју за национални тим.

Лајовић је у првом синглу успео да настави сјајан низ на овом такмичењу и после 108 минута игре победи Карена Хачанова.

А онда је ред дошао на колосе, Ђоковића и Медведева!

Два пута су играли прошле године и оба пута је славио Рус, који је имао нестварно добрих шест месеци од Вимблдона до краја протекле сезоне.

Победио је Новака у Монте Карлу, потом и током лета у Синсинатију, али шампион какав је Ђоковић једноставно није желео себи да дозволи да и трећи пут заредом изгуби од заиста изванредног Московљанина, петог на АТП листи.

Очекивао се жесток меч и то се потврдило истинитим јер је драматична борба трајала два сата и 47 минута. Био је то невероватан тенис у којем су одлучиле нијансе и велико искуство Ђоковића.

Почетни сет није наговештавао да ће бити тако тешко, јер је Новак успео да протутњи кроз њега и дође до 6:1 после свега 31 минута игре.

Знало се да Медведев нема код себе белу заставицу, да ће нешто драстично променити и гем по гем у другом сету, Рус је проналазио оно најбоље у себи.

Новак као да је играо против зида, нема шта Медведев није враћао у терен, а почело је брејком за Ђоковића. Међутим, Медведев као у магновењу прави низ од четири гема, па Новак успева да се са 1:4, врати на 4:4.

Ипак, финиш сета је припао Русу који је направио брејк за 7:5.

Мирисало је на неке од ранијих мечева, када је Медведев успевао да преокрене меч на своју страну, деловао је да има више снаге, али Новак је скраћивањем поена успео да поремети тај ритам у сету одлуке који је био изузетно драматичан у самом финишу.

У петом гему, Новак је направио кључни брејк, потом повео са 4:2. На 5:4, уследило је право лудило од гема, три брејк прилике за Руса, али Новак је пронашао оно најбоље у себи и искористио другу меч лопту за велику победу.

Тако је Србија повела са недостижних 2-0, па дубл меч између Николе Ћаћића и Виктора Троицког и Константина Кравчука и Тејмураза Габашвилија има само ревијални карактер.