Прочитај ми чланак

Ђоковић: Слобода говора је илузија – брзо постанеш лош

0

Новак Ђоковић, српски тенисер, говорио је за италијанску "Ла стампу" о свему што му се дешавало у последње време.

Ендру Џајлс, аустралијски министар за миграцију, укинуо је забрану уласка Новаку Ђоковићу и он ће моћи да игра на Аустралијан опену 2023. године.

Тако ће српски тенисер на почетку 2023. године имати прилику да одмах нападне 22. гренд слем титулу.

„Знам да некад људи мисле да се фолирам, да одређене ствари радим јер желим да будем вољен. Није тако, ја само хоћу да будем свој, јединствен. То је нешто што се губи данас. Није могуће удовољити свима, али ако имамо политичку коректност, онда ваљда можемо да искажемо своје идеје са поштовањем, без мржње, са слободом. Слобода говора је данас према мом мишљењу само илузија. Имам један идеалан пример из ове године, због свега што ми се десило око вакцине. Изразио сам само слободу да сам одлучим шта ћу урадити са својим телом, и одједном сам етикетиран као антиваксер, што нисам. Ако не припадаш уопштеном начину размишљања, брзо постанеш лош момак. А то није добро“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је говорио је о Карлосу Алкарасу и првом месту на АТП листи.

„Он то заслужује. Нема сумње. Не желим да улазим у расправу о томе да ли сам играо мање или не. Тако је, како је. Реалност је да је он број један и да заслужује да буде ту. Мислим да је он сјајно ново лице и добар играч. Веома је фин момак. Има добар тим људи око себе. Представља себе и тенис на најбољи начин. Имам само позитивне ствари да кажем о њему“.