Прочитај ми чланак

Ђоковић приредио шоу и демолирао ривала у Астани, граби ка јубиларној титули

0

Српски тенисер Новак Ђоковић декласирао је Кристијана Гарина са 2:0, по сетовима 6:1, 6:1, у првом колу турнира у Астани који је из серије 500.

Меч је трајао само сат времена, а Новак је у оба сета био доминантан, те ривалу није остављао ни најмање шансе.

foto: printscreen

Ђоковић у наредном колу игра против Холанђанина Ботика ван де Зандшлупа у четвртак.

„Од почетка је ово био сјајан меч за мене. Нови турнир, нови услови, први меч никад није лак, чекаш да се привикнеш али сам то урадио сјајно. Користио сам сваку прилику која ми се указала“, рекао је Новак после меча.

Ђоковић је прошле недеље у Тел Авиву освојио турнир из серије 250, али је подлога у Астани знатно спорија и другачија, па је потребо привикавање.

„Зависи. Могу да говорим у своје име. Имао сам срећу што сам успевао да се привикавам на различите услове игре током каријере. Освојити турнир или изгубити у финалу или полуфиналу прави велику разлику. Имам узбуђење и мотив и то ми је много помогло“.

Што се тиче меча са Гарином, Новак је већ у првом гему стигао до брејка. Како сервира српски тенисер најбоље се могло видети већ у другомм гему који је закључио асом на други сервис.

Уследила су два гема са нулом на обе стране, али је онда Ђоковић стигао до другог брејка и већ тада се могао наслутити Гаринов дебакл.

Ђоковић је експресно завршио посао у првом сету и то са неким маестралним потезима, али и новим брејком. Гарин је изгледао потпуно погубљено, па се неколико пута свађао са својим тимом јер није знао шта би још могао да уради.

На старту другог сета виђена је нешто већа борба и два дуга гема, а Ђоковић није искористио једину брејк лопту.

Ипак, Гарин није успео дуго да одолева. Новак је успео да натера Гарина још једном на грешку, овог пута без да иједном да искористи слајс.

Ту је већ питање победника било решено, али Ђоковић није желео да стане. Асом је стигао до вођства од 4:1, а онда је у наредном стигао до брејк и то на изванредан начин. Током поена Србин се нашао у подређеном положају, али је успео да одигра невероватан лоб, који је Гарин успео да стигне, али је потом уследио неухватљив форхенд за 5:1.

У последњем гему Гарин је надмудрио Новака на мрежи у првом поену, али је онда Србин демонстрирао силу и везао четири поена за убедљиву победу.

Србину је ово трећа победа над Чилеанцем, а до титуле ће морати да савлада још четири ривала. Уколико освоји титулу биће то његова јубиларна 90. у каријери.