Прочитај ми чланак

Ђоковић пресекао: Донео најважнију одлуку ове године, зна шта му је потребно да…

0

Новак Ђоковић је објавио где ће играти до краја 2023. године.

Српски тенисер је имао једну од најбољих сезона у каријери са освојена три гренд слем трофеја, једино је остао без Вимблдона, али је и на трави играо финале.

У овом тренутку има велику предност у односу на Карлоса Алкараза (3.260 бодова), али то не значи да му је прво место на крају године гарантовано.

Седам пута је сезону завршавао на првом месту, а сада има доста неугодан задатак како би остао на врху по осми пут.

Српски тенисер је објавио да ће играти турнир у Паризу од 30. октобра, што ће му уједно бити и први турнир након дубл меча у Дејвис купу. Новак овде брани 600 бодова јер је прошле године бољи од њега у финалу био Холгер Руне.

Затим следи краћа пауза, а онда и Завршни мастерс у Торину који је на програму од 12. до 19. новембра. Овде Ђоковић брани чак 1.500 бодова. И сезону је одлучио да заврши још касније него прошле године, па ће од 21. до 26. новембра са Србијом покушати да одбрани Дејвис куп.

То значи да ће Ђоковић остати без 750 бодова (250 за титулу у Тел Авиву и 500 за титулу у Астани), па ће морати да одбрани велики број бодова како би остао на врху. У међувремену Алкараз брани тек 360 бодова и уз то планира да игра мастерс у Кини.

Још једном би Завршни мастерс могао да одлучи ко ће завршити годину на првом месту, баш оно чему су се надали сви навијачи.