Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ПРЕКО ЏОНСОНА ДО ДРУГОГ КОЛА, Мари поражен у првом колу Синсинатија

0

Новак Ђоковић је савладао Американца Стива Џонсона са 2:0 по сетовима 6:4, 7:6 и пласирао се у друго коло мастерса у Синсинатију. Наредни ривал биће му Француз Адријан Манарино.

Новак је теже него што се очекивало сломио отпор Американца. После велике борбе ипак је успео да савлада солидног противника и домогне се другог кола турнира, где га очекује Адријан Манарино.

Равноправна игра у првом сету. Није било узбуђења до самог финиша. Први је запретио Американац у деветом гему, када није искористио брејк шансу. Већ у наредном гему Новак одузима сервис противнику, који није имао прилике за поправни – 6:4 у првом сету.

Ђоковић је добро кренуо у наставку уз рани брејк повео је са 3:0 у другом сету. Међутим, Американац се није предавао. Крену је на све или ништа и успео да преокрене резултат. Уз два брејка, везује четири гема и води са 4:3. Новак успева да врати брејк и поново преузме контролу над мечом.

После освојеног сервис гема на противников сервис осваја прву меч лопту. Након изједначења долази до друге прилике. Још три шансе одлазе одлази у неповрат. Потом противник није искористио гем лопту. Ипак Џонсон успева да се извуче и освоји сервис гем – 5:5.

Новак поново лако осваја свој сервис, а на сервис противника осваја две везане меч лопте. Ђонсон успева да сеизвуче, преокрене резултат иосвоји гем – 6:6. Сет је решен у тај-брејку.

Тенисери су разменили по два мини-брејка на старту. Први који је освојио свој сервис био је наш тенисер – 3:2. Потом су тенисери разменили по још један мини-брејк. Затим наш тенисер осваја три везане меч лопте. Прву на сервис противника није успео да искористи. Другу користи и ставља тачку на овај меч – 7:4 у тај-брејку.

Наредни ривал Новаку Ђоковићу у другом колу мастерса у Синсинатију биће Француз Адријан Манарино. 

Мари поражен у првом колу Синсинатија

Француз Лука Пуј савладао је Ендија Марија са 2:1 (6:1, 1:6, 6:4) у првом колу Мастерса у Синсинатију.

Мари је показао да се налази у лошој форми после повратка на терен после повреде, а Пују је за победу требало нешто мање од два сата.

 Француз је убедљиво освојио први сет (6:1), да би Мари у нареднпом узвратио истом мером.

У последњем сету Пуј је направио брејк већ у првом гему, до краја меча задржао свој сервис и пласирао се у друго коло.

Противник Пуја у другој рунди Синсинатија биће бољи из дуела између квалификанта Американца Моа и Аргентинца Мајера.