Прочитај ми чланак

Ђоковић пред финале Мелбурна: Моји Срби су уз мене

0

За прво мјесто на АТП листи и осму титулу на Аустралијан опену Новак Ђоковић ће играти сјутра (9.30) у мечу против Доминика Тима, који је после троипочасовне борбе савладао Александра Зверева и заказао финални окршај у Мелбурну са тренутуно другим рекетом свијета – 3:1 (3:6, 6:4, 7:6, 7:6).

Тим је сјајну партију против Надала у четвртфиналу позлатио тријумфом над њемачким тенисером руског поријекла и пласирао се у своје треће гренд слем финале, мада се сви надамо да ће изрека „трећа срећа“ овог пута остати само празноверје.

Ђоковића не очекује лак посао против првог Аустријанца који се нашао у финалу „Ози опена“, нарочито ако се узме у обзир то да је на последња три од четири сусрета славио Тим, иако Новак води у међусобним дуелима (6-4).

За разлику од Зверева, Тиму светла позорнице гренд слемова нису непознаница, без обзира на то што је два пута морао да се поклони Рафаелу Надалу у финалима Ролан Гароса.

– Тим је један од највећих радника. У сваком аспекту игре напредује, како време одмиче, увек се труди да буде бољи. Поготово на подлогама које су мало брже, које му мање одговарају. Он, ипак, воли да има времена, да се одмакне, и са много снаге и ротације удара, слично Надалу. По тој игри је најближи Рафи. Наравно, шљака му највише одговара, зато што је најспорија подлога, на којој лоптица највише одскаче. Овде су услови увече „мало спорији“, и то му одговара – презицира наш најбољи тенисер.

На питање новинара да ли очекује већу подршку за њега или Тима у финалу Мелбурна Ђоковић је одговорио у свом стилу.

– Не знам, видјећемо, не могу да предвидим да ли ће публика навијати за мене или не. Знам да ћу имати наше Србе који ће бити ту и подржавати ме, сад независно да ли ће бити већина за мене или не, ја знам шта ми је чинити на терену.