Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ БОРБЕ у финалу Мадрида!

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у финале у Мадрида, пошто је у два сета, 7:6 (2), 7:6 (4), савладао Доминика Тима.

Ђоковић ће у великом финалу играти против бољег из сусрета Стефанос Циципас – Рафаел Надал.

Фото: ISP/J.Lang

Српски тенисер није бриљирао на овом сусрету, баш као ни његов противник, али је у важним моментима имао више концентрације и то је пресудило. Новак има још много простора за напредак и то је оно што радује све његове навијаче.

Ђоковић није добро кренуо сусрет, Тим је већ у трећем гему направио брејк и српски играч је био у проблему. Ипак, Новак је стабилизовао игру и у шестом гему вратио изгубљени сервис.

Потом се играло гем за гем и победник првог сета одлучен је у тај-брејку.

Први тенисер света је шампион Мадрида из 2011. и 2016. године, а сада ће покушати да поново нападне титулу у недељу. У другом полуфиналу касније (21.00) играју Стефанос Циципас и Рафаел Надал и видећемо ко је ривал нашем асу (18.00 Спорт клуб).

Иначе, занимљиво је да је тренер Доминика Тима Николас Масу, човек кога је Новак победио у свом првом финалу АТП турнира у Амесрфроту, далеке 2006. године.

Ово је био осми дуел двојице тенисера и четврти узастопни на шљаци, а занимљиво је да је последња два, на Ролан Гаросу 2017. и прошле године у Монте Карлу добио Тим. Иначе, Тим је имао до сада осам везаних победа на шљаци ове сезоне.

Новак до сада има 32 Мастерс титуле, једну мање од Надала, а сада у финалу ако дође Шпанац има прилику да се изједначи. Међутим, као што је рекао раније, њему је овај турнир само увод у Ролан Гарос јер га сада само Грен Слемови занимају.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!