Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ после пораза: Ово је баш јако тужан дан, није ми се играло да будем искрен

0

Новак Ђоковић је на обраћању медијма после пораза од Лоренца Сонега у четвртфиналу турнира у Бечу, причао и о одласку са животне позорнице митрополита Амфилохија Радовића.

Новак се током дана, на друштвеним мрежама огласио тим поводом, а шта му лежи на срцу рекао је и после меча са аутсајдером Италијаном који је изгубио резултатом 6:2, 6:1. Играо је никад горе, сви се слажу.

„Ово је баш јако тужан дан…Поштовани Амфилохије је био велики борац за православље и неко ко је служио као нека врста звезде водиље за српски православни народ и Српску православну цркву у Црној Гори. Имао сам част и радост да га упознам, проведем неко време близу њега и осетим предивну енергију коју је он поседовао. Иако физички више није жив, његов дух ће, сигуран сам, бити присутан дуги низ година”, изјавио је Ђоковић.

Светски број један се захвалио на свему што је митрополит Радовић урадио за наш народ.

“Мислим да му толико дугујемо да барем треба да се сећамо њега и да са осмехом будемо захвални за све оно што је урадио, поготово у последње време, које је било јако турбулентно време у Црној Гори, наравно из политичких разлога. Доста великих ствари се одлучивало, поготово када је црква у питању. Он је био одважан и храбар и показао је свима нама прави пример како треба да се чува културно наслеђе и наша духовна баштина. На томе му велико хвала”.

Ђоковић је додао и то да тако тужна вест није утицала на његову игру, тачније да то није био главни узрок пораза, већ једноставно то што му се није играло.

“Није ми се играло, да будем баш искрен. Није толико утицала на моју игру та тужна вест. Јесте, али не у толикој мери да због тога баш и не могу да играм. Генерално, једноставно ми се није играло. Сада ћу бити неко време са породицом. Враћам се у Србију и радујем се томе. Онда ћу се добро спремити за Лондон и покушаћу тамо да завршим сезону снажно и на најбољи могући начин”, закључио је први играч света.