Прочитај ми чланак

Ђоковић показао одлику највећих и пласирао се у полуфинале Вимблдона!

0

Новак Ђоковић ће по десети пут играти у полуфиналу Вимблдона.

Најбољи тениер света и бранилац трофеја у Лондону победио је у четвртфиналу Мађара Мартона Фучовича, 6:3, 6:4, 6:4.

Деловало је на почетку да ће то бити један брзински меч, али Фучович се после успаваног старта успео да се тргне и заигра боље, па је цео меч трајао укупно 137 минута.

Сјајно је бранилац трофеја започео меч. Био је доминантан и сигуран из свих позиција, добро је сервирао, а Мартон никако није успевао да нађе ритам.

Глатко је Новак ишао кроз тај први сет, после свега 18 минута имао је великих 5:0 уз два брејка, али онда је неочекивано застао.

Прво није иркористио две сет лопте на сервис Фучовича који је смањио на 5:1, а онда је пропустио још две на свој серис, када је Мартон освојио пет поена у низу, вратио један брејк и смањио на 5:2.

И у наредном гему, имао је Ђоковић једну сет лопту на сервис противника, био је то најдужи гем у ком је Фучович успео да се извуче и смањи на 5:3, али онда више није могао.

Новак се уозбиљио у наредном гему, искористио је прву наредну сет лопту и после 43 минута игре освојио је први сет, 6:3.

Ипак, већ тада је било јасно да је Фучович ушао у меч, почео је боље да игра, знатно офанзивније, био је сигурнији и на сервису.

Није Новак успевао да дође до брејка у тој првој половини трећег сета, али је важно да није попуштао на свој сервис.

Чекао је стрпљиво своју шансу и дочекао је у касној фази сета, тачније у деветом гему.

Прву брејк лопту није искористио, али јесте другу и после тих 5:4 рутински је одсервирао у наредном гему за вођство од 2:0 у сетовима.

Наставио је Ђоковић и у трећем сету на исти начин, стрпљиво.

Додуше, сада је за разлику од претходног сета успео одмах да дође до брејка, а онда у наредном гему спаси четири брејк лопте, потврди брејк и поведе да 2:0.

Имао је шансу и у наредном гему за 3:0, није је искористио, али што је најважније, успео је да држи ту предност брејка до самог краја.

Новак ће у полуфиналу играти са победником сусрета између Дениса Шаповалова и Карена Хачанова.