Прочитај ми чланак

Ђоковић одушевио српског хармоникаша: Ову песму је тражио на бис (ВИДЕО)

0

Крстомир Ђуровић описао за Телеграф како је изгледало славље српских тенисера у Мелбурну, којима је правио штимунг

Новак Ђоковић је сасвим сигурно највећи српски спортиста икада, један од највећих тенисера у историји, а бити у друштву такве величине у кафани привилегија је каква се само може пожелети.

Printskrin: Youtube/Djoker Nole

Такву част имао је Крстомир Душановић, Србин рођен у Мелбурну, који је током прославе српских тенисера у овом граду био задужен за „штимунг“, јер је свирао хармонику за Ђоковића и остале српске тенисере.

Крстомир хармонику свира више од 10 година и активни је члан Бенђо Академије, која негује српску културу и традицију у Мелбурну. Он је за Телеграф описао откуд то да се уопште нашао у друштву Новака Ђоковића и како је изгледала сама прослава и која песма је посебно одушевила Новака, па су је он и његове колеге изводиле на „бис“.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Picture is worth 1000 words 😎 @djokernole

Објава коју дели Krstomir Dusanovic (@__bigsrb) дана

– Свирати за Новака Ђоковића је сан сваког музичара. Али мени је, ето, сан постао јава. Само сат времена пре свирке ме је назвао мој кореограф Слободан Бенђо и рекао: „Долази, свираш за Новака вечерас“. Прво сам помислио да је у питању нека шала. Добио сам адресу да дођем у ресторан код Михаела Поповића, нашег познатог угоститеља из Београда, који држи један од најексклузивнијих ресторана у Мелбурну – описао је Крстомир за Телеграф како се уопште нашао у друштву најбољег српског тенисера и његових колега, а затим је описао и атмосферу у ресторану Медитеранео.

– Кад сам стигао у ресторан, тамо сам затекао малу децу са Бенђо академије, која су чекала да наступе за Новака, сви су били видно узбуђени. Било је доста музичара разних профила, али ето, Ноле је изабрао најмлађе. Певали смо „Ајде Јано“ скупа са Нолетом. Толико позитивне енергије на једном месту. Ноле нам је тражио да поновимо песму „на бис“. Ово је било велико искуство за нас младе људе са Бенђо Академије, као и велика подршка од такве људске величине као што је Новак Ђоковић. Певало се до касно у ноћ, чинило ми се као да смо исписивали странице историје заједно са нашим Нолетом – описао је инспирисани Душановић.