Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ О ПУБЛИЦИ: Када они вичу „Роџер“, ја само чујем „Новак“

0

Новак Ђоковић је, после освајања Вимблдона, прокоментарисао британску публику.

Новак је победио Роџера Федерера после скоро пет часова тениса са 3-2 у сетовима за одбрану трофеја у Лондону.


Он се осврнуо на, на тренутке неподношљиву, вимблдонску публику, која је јасно била на страни Швајцарца и неретко аплаудирала после грешака српског играча.

„Покушавате то да игноришете, али је веома тешко. Волим да то свесно пермутујем, па када они вичу ‘Роџер’ – ја чујем ‘Новак’. Знам да звучи луцкасто, али то волим да радим. Тиме покушавам себе да убедим да је то оно што изговарају“, открио је Ђоковић и додао:

„Тешко је да то игноришете. Атмосфера је електрична и та бука, поготово у неким одлучујућим деловима меча када је неизвесно… Публика се тада уживи. Наравно, ако имате велику већину публике на својој страни то вам даје мотивацију, снагу и енергију. Када немате све то морате да потражите унутар себе, ваљда“.

Петоструки шампион Вимблдона је открио шта је обећао себи пред почетак великог финала.

„Оно што сам обећао себи је било то да ћу остати смирен на терену, јер сам знао каква ће атмосфера бити. Наравно, Роџер је играо добро, али сам ја већ све сценарије имао замишљене у глави, све сам визуализовао“, додао је власник 16. Гренд слем титула.

Многи су ово финале назвали једним од најбољих у историји тениса, а недалеко од дељења тог мишљења је и Новак.

„Ово је највероватније био најзахтевнији, ментално најзахтевнији, меч којег сам икада био део. Физички најзахтевнији меч сам имао са Надалом у Аустралији, када смо играли скоро шест сати. Ментално – ово је било на потпуно другом нивоу, због свих околности. Наравно, пресрећан сам и препун емоција јер сам победио. Био сам на један ударац од пораза…“.

Србин је са одушевљењем прокоментарисао квалитет меча.

„Овај меч је имао све. Могло је врло лако да оде на његову страну. Сервирао је феноменално, барем ја мислим, током целог меча. Имао сам доста проблема у читању сервиса. Био је то ‘флешбек’ на УС опен када сам спасао две меч лопте против њега“, изјавио је Ђоковић и казао како је успео да се, поново, спаси после 40:15 за Федерера у гему у којем је сервирао за меч:

„У тим тренуцима морате да не губите веру у себе, да останете фокусирани, вратите лоптицу у терен. То ми данас није баш најбоље функционисало, али у овим најбитнијим тренуцима, у сва три тај-брејка како ствари стоје, мислим да сам проналазио најбољи тенис“, закључио је Ђоковић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!