Прочитај ми чланак

Ђоковић: Нема тајни, хоћу да будем најбољи у историји

0

Најбољи српски тенисер се у Аустралију после прошлогодишње депортације враћа на велика врата

Новак Ђоковић до сада је освојио девет титула на Аустралијан опену, а сада циља и десету. Он је играч који је највише пута освајао Отворено првенство Аустралије, што му посебно значи.

Уколико освоји титулу изједначиће се са Рафаелом Надалом по броју Гренд слемова. Шпанац је са 22 трофеја тренутно у предности.

„Желим да будем најбољи и то ме мотивише да и даље играм професионално тенис. Хоћу да освајам највеће турнире на свету. Нема тајни по том питању. Не постоји ништа веће од овога. Имаш четири Гренд слема који су историјски највећи догађаји у овом спорту“, рекао је Ђоковић на почетку конференције за новинаре, па потом наставио:

„Један од главних разлога зашто сам једва чекао дасе вратим у Аустралију је мој учинак овде. Заиста волим да играм на Род Лејвер арени, посебно увече. Имао сам много успеха и надам се да могу да их наставим и ове године“.

Ђоковић је додао да је задовољан својим недавним учешћем у Аделејду, на коме је освојио 92. титулу у каријери.

„Свиђа ми се какве су ми шансе овде. Тренирам јако као и свако ко је овде. Има много младих који су веома гладни и који хоће победу. Хоће да ти скину скалп на великом терену. Знам то. Искуство јер сам већ био у овим ми помаже јер тада имам прави приступ да радим ствари на прави начин јер знам да када сам спреман играм најбоље и на овом терену имам сјајне шансе против свакога“.