Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ НЕЋЕ У ТЕРЕТАНУ Ово су две тајне Новака за тријумф над Федерером

0

Како Новак Ђоковић остане миран када је 15.000 људи против њега, у финалу највећег турнира на свету, у коме најтрофејнији гренд слем играч свих времена има две меч лопте?

Како – окрене све то у своју корист и из понора стигне до титуле?

Тајне је, по свој прилици нехотице, открио један од чланова његовог стручног штаба.

Роби Кениг је, својевремено, стигао до полуфинала УС Опена у конкуренцији дублова. Сада ради као тениски аналитичар, а у својој емисији изнео је занимљива запажања до којих је дошао разговарајући са кондиционим тренером најбољег играча света, Гебхардом Гричом.

Некадашњи тенисер се најпре осврнуо на Новакове речи да је замишљао како публика скандира њему, иако је свима било јасно да скандира његовом ривалу:

„Мислим да он на тој визуализацији ради свакодневно. Убеђен сам да у многим спортовима, и мушки и женски такмичари, размишљају о томе како да психички буду јаки. Али, колико њих свакодневно ради на визуализацији и свом менталном тренингу? Убеђен сам да је то случај са Нолетом“, рекао је Кениг.

Питање је како то Ђоковић „тренира свој ум“. Кениг је неке смернице добио од поменутог члана Нолетовог стручног штаба.

„Знате, много је то интересантно. Ето, дуго сам причао са Гебрхардом Гричом, који је кондициони тренер. Ђоковић, наиме, не воли ништа да ради у теретани. Што је могуће мање времена тамо проводи“, започео је он откривање тајни које му је члан Нолетовог стручног штаба открио.

И, ти рецепти су, заправо, врло једноставни – поменутим психолошким вежбама Ђоковић додаје и ово:

„Новак воли да буде напољу. Све је тако и структурисано у његовом раду: ако треба да ради на јачању горњег дела тела, онда ће то бити у кануу. Воли и да много трчи бос, да осети земљу под стопалима. Радије ће да узбрдо вози бицикл, него онај стационарни, у затвореном простору. Он, заправо, чини све што је могуће да дође у додир са оном снагом коју, и сам Новак и многи психолзи, зову универзалном енергијом“, открио је Кениг.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!