Прочитај ми чланак

Ђоковић најавио: „Играћу док будем један од фаворита за највеће трофеје“

0

Српски тенисер Новак Ђоковић поново је говорио на тему своје каријере и истакао да се види на терену све док буде у најужем кругу фаворита за највеће трофеје белог спорта.

„Највећи циљ у следећој сезони и оним које долазе после, јер не знам колико ћу још играти, јесте да останем здрав и да играм на највишем нивоу. Не видим себе као професионалца који игра, а да није један од фаворита да освоји гренд слем титуле или једно од места у врху. Не видим себе као 25. на свету и да играм на средњем нивоу. Желим да играм на највишем нивоу, то је нешто што захтевам од себе и то мој тим тражи од мене“, рекао је Ђоковић.

Foto: Printscreen

Највећа жеља Новакова јесту гренд слем трофеји и играње за Србију.

„Током каријере био сам веома срећан да остварим многе ствари и освојим највеће трофеје у овом спорту. И даље себи дозвољавам да сањам велике ствари. На сваком турниру на ком играм желим да победим. Највећи циљ су ми гренд слемови и мастерс титуле, волим да играм и за своју земљу јер то буди најлепше емоције у мени. Настављам даље“, рекао је Новак.

Свестан је да му је каријера на заласку, па тренира још јаче.

„Радим као и сви други на АТП Туру, можда и јаче него остали, јер знам да 35 године није исто што и 25 или 15. Морате да се прилагодите на разлику у годинама и да се носите са младима који су жељни успеха, мотивисани и веома снажни. И даље сам ту и осећам да сам млад попут њих“, каже Ђоковић.

Осврнуо се и на сезону за нама.

„Ова сезона је била врло изазовна за мене на много нивоа. Почела је онако како нисам очекивао, тако нешто нисам пре доживео, тако да ми је требало неколико месеци да нађем равнотежу на терену ментално, физички и емотивно, како бих био у стању да играм тенис онако како желим. Нисам имао пуну сезону, било је успона и падова, било је загревања, припрема, па потом одмарања, тако да ми је драго да сам играо неколико поседњих месеци у години тенис високог нивоа, посебно у дворани. Форма није могла да буде боља, стигла је у прави час јер сам желео да сезону завршим са стилом и да тај моментум пренесем на наредну годину. Осећам да се нисам исцрпео ове године као неких ранијих сезона, можда зато што нисам играо много, тако да сам узбуђен због почетка нове сезоне са жељом да остварим добар, позитиван резултат“, јасан је бивши број један.