Прочитај ми чланак

Ђоковић коначно открио зашто не једе месо! (ВИДЕО)

0

Новак је рекао да је трпео критике због новог начина исхране и да су многи сумњали у њега, чак и у његовом најближем окружењу

Новак Ђоковић је после победе над Јапанцем Јошихитом Нишиоком обезбедио пласман у 4. коло Аустралијан опена, где га чека дуел са Дијегом Шварцманом из Аргентине.

Бранилац трофеја је био посебно срећан због начина на који је функционисао његов сервис, а на конференцији за медије поред питања о игри, имао је и неколико интересантних питања везана за свој начин живота.

Оно које је посебно инспирисало Новака било је о његовој исхрани, која се последњих четири и по година базира углавном на прозиводима од биљака.

Ђоковић је рекао да су многи у његовом окружењу сумњали да ће издржати да уз такву исхрану игра на врхунском нивоу, да су га многи критиковали, али да је он имао виши етички циљ, јер није могао више да подноси све што се дешава животињама у данашње време.

– Срећан сам да сам на овој врсти исхране и да могу да играм на овом нивоу последње четири и по године. У почетку је било много критика, људи око мене нису веровали да могу да урадим то, било је мнго сумњи, много знакова питања, прошао сам кроз различите фазе да се навикнем на нови стил живота.

– То није само дијета, имате етичке разлоге, свест о свему што се дешава животињама, о клању животиња и свему што им се дешава на фармама. Све то има много утицаја и на климатске промене, иако људи не желе да причају о томе. То је већи разлог од онога како ћу играти, то је животни приступ, нешто на шта сам поносан и надам се да ће овај приступ даље да расте и да ћу својим примером додатно да инспиришем спортисте да буду на овој врсти исхране, да знају да могу добро да се опораве, да имају мишиће и снагу. Ја нисам дизач тегова, али имам оптималан баланс брзине, снаге, моћи… мислим да ми ништа не недостаје. Наставићу да уживам у томе – закључио је Ђоковић.

Погледајте његово обраћање о исхрани: