Прочитај ми чланак

Ђоковић је први пут отворено причао о политичкој каријери

0

Новак Ђоковић је најпопуларнији спортиста у Србији, али и један од најутицајних људи не само у региону већ и шире. У ексклузивном интервјуу за Мондо открио је много занимљивих ствари, али упечатљива је прича око тога да ли ће се бавити политком када "окачи рекет о клин".

– Захвалан сам на љубави и подршци коју примам од људи, али немам намеру да се бавим политиком ван спорта. Уложићу труд и напор да тенис остане и опстане као национални спорт у Србији још дуго времена, да буде још популарнији него што јесте, да имамо више клинаца по школама и клубовима са рекетом у рукама. Спорт је моја љубав и страст и желим да ту максимално помогнем својим искуством, примером, контактима, а и ангажманом. С друге стране, моја супруга се већ увелико бави унапређивањем образовног система у нашој земљи кроз нашу фондацију и на тај начин помажемо земљи и породицама. Доста људи нам се придружило на тој мисији што нас обоје јако радује јер чврсто верујемо да су деца најбоља инвестиција за бољу будућност друштва. Ми смо се поделили и свако ради оно сто воли и у чему је добар, и верујем да је тако свима добро – рекао је Новак.

Фото: Танјуг/AP

Бројни су примери спортиста који су ушли у политику. Један од најпознатијих је чувени боксер из Украјине Виталиј Кличко.

Ове године већ је са Србијом освојио пехар АТП купа, а сада га очекује одбрана титуле на Аустралијан Опену, гренд слему на којем је освојио рекордних седам пехара.