Прочитај ми чланак

Ђоковић: Идем на све могуће рекорде, па и на Конорсов

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је седму титулу на Мастерсу у Паризу, пошто је у финалу победио Григора Димитрова 6:4, 6:3.

Била му је то укупно седма у Паризу, 40. из мастерс серије 1.000, а укупно 97. титула у каријери.

Одмах након финала Париза најавио је обарање рекорда по броју освојених АТП титула, а највише трофеја, укупно 109, освојио је Џими Конорс.

„Што се рекорда по броју освојених АТП турнира тиче, то је све могуће. Због чега да не идем на обарање још и тог рекорда? Сада имам 12 мање (Новак 97 – Конорс 109), али такође имам и још коју годину успешног бављења тенисом и покушавам да уживам у овим моментима који сада значе и вреде – дупло. Када узмемо у обзир фазу живота и каријере у којој се налазим, и освојити један овако велики турнир – иако то можда људима делује као рутина, а то уопште није – свака победа на Мастерс и Гренд Слем нивоима заиста толико значи за мене“, рекао је Ђоковић за Курир.

“Идем на све могуће рекорде, на све што могу да оборим. Никада нисам имао проблем да то кажем – И зато ме можда људи и не воле; нисам се претварао као неки – да кажем да ми није циљ, па онда да се понашам другачије… Увек сам се трудио да будем у складу са оним шта верујем!“, поручио је Ђоковић.