Прочитај ми чланак

„Ђоковић да тужи државу Аустралију и тражи велику одштету!Нису само паре у питању“

0

- Према Новаку Ђоковићу власти су се опходиле као да је гуменим чамцем из Африке ушао у Аустралију, па су га 11 дана држали у затвору, каже Фила.

У случају Новака Ђоковића Аустралија је као држава показала свој садизам, тврди за Телеграф.рс Тома Фила, адвокат.

Према Филиним речима, Новак не би отишао на турнир да му нису дали визу.

– Они су га позвали и имао је визу за улазак у земљу. Колики су садисти показује то да су га 11 дана држали у хотелу који служи као затвор и одузели му телефон. Према њему су се опходили као да је мигрант који је гуменим чамцем из Африке допливао у Аустралију – огорчено каже Фила и додаје да је за све то време наш тенисер морао да ангажује адвокате по службеној дужности и да за њих издвоји позамашну своту новца – 500.000 евра. У ту цифру није урачунат његов правни тим.

– Новаку и његовом тиму бих саветовао да уложе жалбу на пресуду јер ни једна одлука није једностепена. Плашим се да ће Новака спречити да учествује и на Вимблдоном и Ролан Гаросу – каже Фила.

Према његовим речима, власти у Аустралији су свој садизам према Новаку су показали из два разлога због наредних избора, али и огромног броја заражених.

– Мислим да је у питању нека богатија и већа држава не би се тако опходили према тенисеру попут Новака – закључио је Фила.

Новак је иначе после 11 дана правог пакла у Аустралији стигао у Београд. На аеродрому га је чекао велики број навијача и медија, али се Новак није појавио пред њима, већ је у пратњи брата Ђорђа отишао до свог стана на Новом Београду у насељу „West 65“.