Прочитај ми чланак

Ђоковић: Биће незгодно, велики jе улог у питању

0

(Танјуг)

Наjбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао jе вечерас како се нада да ће се поновити 2010. година када jе у првом колу Деjвис купа репрезентациjа Србиjе победила СAД.

Novak-Djokovic-21
Ђоковић и Џон Изнер ће у петак од 21.30 отворити четврфтинални меч Деjвс купа.

„Нисмо могли да утичемо на то ко ће први изаћи на терен, био сам упознат са чињеницом да ћу играти против њега и спремао сам се за то. Биће незгодно, тежак меч, као и Tроицког против Kвериjа. Велики jе улог у питању, четврфинале Деjвис купа. Игра се на њиховом терену, 2010. године смо играли у Србиjи, надам се да ће сада бити исти резултат“, рекао jе Ђоковић после жреба.

Ђоковић и Изнер до сада су играли три пута и срспки тенисер води са 2:1 у међусобним дуелима. Последњи пут састали су се прошле године у полуфиналу Индиjан Велса и Aмериканац jе славио са 2:1 у сетовима. 

На питање новинара у каквоj форми дочекуjе обавезе у репрезентациjи после турнеjе по СAД, Ђоковић jе рекао:
„Изгубио сам меч у Mаjамиjу од Хаса коjио jе играо добро, док сам jа одиграо наjгори меч у последње три године, али то jе спорт, дешаваjу се осцилациjе. Нажалост имао сам лош дан, али позитивна ствар jе да сам имао више времена да се припремим за дуел са СAД, дружим са колегама и приjатељима из репрезентациjе и донесемо Србиjи победу“, додао jе Ђоковић.

Mеч између Ђоковића и Изнера почеће сутра у 21.30, а након тог на терен ће изаћи Виктор Tроицки и Сем Kвери.

Другог дана такмичења, у суботу од 21 сат на програму jе дубл, где ће за Србиjу како jе наjављено наступити Ненад Зимоњић и Илиjа Бозољац, док ће амерички пар чинити браћа Mаjк и Боб Браjан.

Први меч трећег дана почеће у недељу од 20, а према жребу прво ће се састати Kвери и Ђоковић, а затим Изнер и Tроицки

СAД и Србиjа играће у Tако Бел арени у Боjсиjу, коjа може да прими 12.000 гледалаца

У наредну рунду такмичења проћи ће селекциjа коjа прва оствари три победе.