Прочитај ми чланак

ДИК АДВОКАТ ПОТВРДИО: Ја сам нови фудбалски селектор Србије!

0

dik-advokat-foto-printskrin-1406016847-538877

Био сам у преговорима са Јужноафриканцима, али је Фудбалски савез Србије био упорнији. Срби имају добар тим и можемо да се концентришемо на Европско првенство 2016. године у Француској, рекао је Холанђанин.

Холанђанин Дик Адвокат потврдио је за тамошње медије да ће од 1. августа бити селектор фудбалске репрезентације Србије. Искусни тренер открио је да ће у наредне две године предводити „Орлове“.

„Нисам желео да радим као тренер у клубу. Био сам у преговорима са Јужноафриканцима, али је Фудбалски савез Србије био упорнији. Срби имају добар тим и можемо да се концентришемо на Европско првенство 2016. године у Француској. Уговор траје до краја Првенства у Француској, али се у пракси дешава да се он прекине ако се не успе у квалификацијама“, рекао је Холанђанин.

Дик Адвокат ће тако предводити „Орлове“ кроз групу у којој се налазе селекције Португала, Данске, Албаније и Јерменије, а из које две најбоље иду даље, као и једна најбоља трећепласирана екипа.

Дик Адвокат иза себе има богату каријеру. Са ПСВ-ом је освајао титулу и куп, такође и са Ренџерсом у Шкотској, да би са Зенитом био првак Русије, те победник УЕФА купа и Суперкупа 2008. године.

Током каријере два пута је био селектор Холандије, а предводио је Белгију, Русију, Јужну Кореју и Уједињене Арапске Емирате.

(Курир)