Прочитај ми чланак

ДИЈАНА ЂОКОВИЋ О СВОМ СИНУ: Понекад помислим да сам га родила најмање за себе!

0

Дијана Ђоковић, мајка Новака Ђоковића, по први пут је у јавности испричала детаље из Новаковог живота које је мало ко до сада знао

Дијана Ђоковић, мајка Новака Ђоковића, по први пут је у јавности испричала детаље из Новаковог живота које је малоко до сада знао.

Дијана је у опширном интервју за “Блиц“ исричала кроз шта је Новак пролазио као мали, али и шта је све она као мајка преживљавала заједно са њим. Тиха и мирна. У сенци онога којем је подарила живот.

– Ја сам најпоноснија мајка на свету. Али не само Новака већ и Марка и Ђорђа. Не одвајам их, иако је Ноле најуспешнији. То су моја три драгуља. Јако сам поносна на све што је урадио у каријери, али сам пре свега поносна на то што је постао добар човек. Он је добар је отац, син, муж. Мислим да све што ради, не би могао боље.

ДИЈАНА О НОВАКОВОЈ ИСХРАНИ

Доста полемике изазива Новакова исхрана, на шта је његова мајка имала посебан коментар. – Не знам зашто људи имају потребу да разговарају о томе и воде туђу бригу. Изабрао је свој начин исхране, то му одговара. Тачка. Ако се ја тиме не бавим, што се људи баве. Ако му се једе пасуљ, нека једе пасуљ, ако ће да једе воће, нека једе воће. И када одем код њега, кажем му: „Само ти једи шта хоћеш, а мене пусти да ја једем шта волим. Поштујем то што ти једеш, али поштуј и ти ако ја хоћу да поједем парче меса. Поштуј то као што ја поштујем тебе – открила је Дијана.
Како је навела, већ приликом рођења се видело да ће Новак бити посебан.

– Одмах сам знала да је посебан. Када се родио, толико је викао, као магаре неко, да сам одмах знала да је мој. Изгледао је одувек старији него његови вршњаци. На рођењу је изгледао као беба од три месеца. Имао је изразите црте лица и косу, знала сам да је посебан. И мој…- рекла је Дијана.

Период првог растанка са Нолетом у Дијани измами сузе у очима и данас после две деценије.

– Када је Новак напунио 12 година, Јелена Генчић нам је казала да она више не може да га тренира. Да ју је прерастао. Са 13 година смо морали негде да га пошаљемо. Најпре су нам говорили да га водимо у Америку, али ми смо мислили: „Где ћеш тамо преко баре? Нема шансе, далеко је! Мали је!” Сва срећа па је отишао код Николе Пилића у Немачку. Мада и то је било тешко, јер нисмо имали паре, визе. Биле су санкције. Нисам га видела два или три месеца када је први пут отишао. Чинило ми се као да је неко део мене откинуо- прича са сузама у очима и застаје како се не би потпуно расплакала:

-После се навикнеш да он путује, одлази, а да га мајка дочекује код куће! Имала сам Марка и Ђолета па сам пазила на њих. Онда је отишао Марко па Ђоле и на крају смо остали муж, пас и ја. Драго ми је што су њих тројица везана и што се та веза одржала и данас- рекла је Ђоковићева мајка.

Према њеним речима, повреда му никако није трабала.

– Чујемо се, наравно, али не онако као некада. Пре неки дан сам га звала јер ме је интересовало да чујем какво је стање са повредом и како се осећа. Чули смо се и док је био у Америци. Видела сам и ја као и сви остали преко телевизије да се повредио. Надам се да ће да прође то мало безболније. Био је у налету, није му ово требало. Али… Задеси те тако нешто кад се најмање надаш- рекла је Дијана.

Ђоковић је током сезоне обузет играњем на најпрестижнијим турнирима, што га одваја од породице. Дијани због тога није свеједно.

– Виђам га колико и сви други на ТВ-у, па кажем себи: „Боже, ја сам ово дете родила за овај народ, а најмање за себе!“ Виђамо се тако што се јуримо по белом свету. Искрено, остала сам га жељна. Марко и Ђорђе су били уз мене, проводили смо више времена заједно, а он је рано отишао. Нисам пратила његово одрастање. Најмање га виђам и увек бих волела да проведем време с њим. Да тако седимо и евоцирамо успомене. Само да ми је жив, здрав и срећан- рекла је Дијана.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!