• Почетна
  • СПОРТ
  • Деспотовић срушио Пазарце, Доњи Срем разбио Јавор, ОФК и Нишлије прорадиле у завршници
Прочитај ми чланак

Деспотовић срушио Пазарце, Доњи Срем разбио Јавор, ОФК и Нишлије прорадиле у завршници

0

(Спортски Журнал)

У првих пет мечева 20. кола Јелен Супер лиге гости су успели да постигну само један погодак! Податак који свакако много говори о квалитету фудбала у нашем елитном фудбалском такмичењу.

Djordje-Despotovic

Домаћи тимови су то знали да искористе, пре свега они који се грчевито боре за опстанак. Додуше, у тој позицији није Спартак Златибор вода, али је могла да буде у случају негативног резултата против Новог Пазара.

Да не буде тако побринуо се Ђорђе Деспотовић, који је погодио после нешто дужег постао погодио је центарфор Спартак Златибор воде, а то је био први гол у 20. колу.

Центарфор Суботичана је одмах потрчао ка навијачима домаћих Маринцима, који су му жестоко замерили што је током гостовања у једној телевизијској емисији носио навијачку мајицу Црвене звезде.

Домаћин се у наставку бранио, Спартак чекао шансу из контре и дочекао. У шеснаестерцу Новог Пазара оборен је Томић, судијаЈеремић је свирао једанаестерац, а капитен Владимир Торбица био је сигуран егзекутор у 73. минуту.

Елиту наредне сезоне жели да игра и Доњи Срем, који е у врло лошој форми. Ипак, повратак на терен „Сувача” у Пећинцима је очигледно пријао домаћима, који нису могли да играју на „Карађорђу” због лошег стања терена.

Пред око 800 гледалаца Доњи Срем је у вођство дошао голомЈосимова, који је опалио по лопти са неких 20 метара, а она је преварила голмана Јавора Лазовића. Претходно је првотимац ЈавораОњило погодио пречку.

У другом полувремену домаћи су са још два поготка обезбедили убедљив тријумф. Три бода Доњем Срему потврдили су Лакић-Пешићи Крунић.

БСК је у Борчи дочекао градског ривала Рад, а после првих 45 минута домаћи имају предност, стрелац је био Ненад Јовановић. Борчанцима је ово био један од кључних дуела у борби за опстанак.

Домаћима је посао био олакшан кад су стекли играча више, с обзиром да је у 54. минуту искључен првотимац Рада Саша Јовановић.

У Смедереву је гостовао нишки Раднички, који је спасао част гостију. Мераклије су са нова три бода начинили џиновски корак ка опстанку! Највише узбуђења било је у завршници меча.

Најпре је центарфор Смедерева Раде Вељовић са пет метара промашио стопостотну прилику, пребацио је читав гол Радничког. Гости су то знали да казне, а ерупцију одушевљења Мераклијама донео је Владан Бинић, голом у 91. минуту!

На Старој Карабурми ОФК Београд је играо против Слободе Поинт, пред не више од 200 гледалаца! Меч је такође решен у завршници, а гол одлуке постигао је Никола Васиљевић.

Лопту је из корнера набацио Николић, она је прелетела све играче у шеснаестерцу и дошла до Тривуновића, а овај је центрирао ка Васиљевићу, којем није било тешко да главом савлада голмана Слободе.

Семафор 20. кола Јелен Супер лиге:

БСК – РАД 1:0 (Н. Јовановић 33)

Доњи Срем – Јавор 3:0 (Јосимов 43, Пешић-Лакић 65, Крунић 83)

ОФК Београд – Слобода Поинт 1:0 (Васиљевић 86)

Смедерево – Раднички (Ниш) 0:1 (Бинић 90+1)

Спартак ЗВ – Нови Пазар 2:0 (Деспотовић 22, Торбица 73. једанаестерац)

Црвена звезда – Раднички 1923 2:0 (Каду 45, Милијаш 70)

19,00: Јагодина – Војводина

Недеља:

15,00: Хајдук – Партизан