Прочитај ми чланак

Делије: Ко је дозволио атлетичарима Косова да се такмиче у Београду?

0

Први пут су спортисти тзв. Косова учестовали на једном међународном такмичењу на територији Србије. Тако су за викенд атлетичари тзв. Косова наступили на Балканском првенству до 20 година у Београду, након чега су се огласили навијачи Црвене звезде, који су, током меча са Радничким из Ниша, питали "ко је то дозволио".

Наиме, „делије“ су се на стадиону „Рајко Митић“ огласиле транспарентом, где су поставиле поменуто питање.

– „Атлетски савез Косово“ на такмичењу у Београду? Чије издајничке руке су ово потписале? И ко је одобрио? – писало је на транспаренту навијача Црвене звезде на северној трибини стадиона „Рајко Митић“.

Да подсетимо, атлетичари тзв. Косова су за викенд наступали на Балканском првенству у Београду, како је наведено, без заставе.

О учешћу такмичара у Београду причао је председник Атлетског савеза тзв. Косова Хаљиљ Сиљејмани, који је истакао да је све прошло у најбољем реду, како током пута, тако и током такмичења.

– Отишли ​​смо у петак рано ујутро, обављене су стандардне провере на прелазу, полиција нам је обезбедила пратњу до хотела, били су веома коректни, дочекали су нас на изванредан начин, такође, у сали у којој су се одржавала такмичења, и тамо је било добро. Под окриљем Атлетског савеза, или као држава, лого је био исти као и за све друге државе – рекао је Сиљејмани.