Прочитај ми чланак

ДЕЈВИС КУП: Узбекистан преживео – Србија поклекла у дублу

0

Репрезентација Узбекистана славила је у дубл мечу Дејвис купа са 2-1 у сетовима и остала у животу у квалификационом дуелу турнира.

Србија је пропустила прву „меч лопту“ против Узбекистана поразом тандема Никола Милојевић/Виктор Троицки од пара Денис Истомин/Сањар Фазијев са 2:6, 6:1, 6:3.

Фото: Танјуг/ АП

Дејвис куп репрезентација Србије је после првог дана, победама Душана Лајовића и Филипа Крајиновића, успела да дође до два бода пред други дан такмичења у Узбекистану.

Српски дубл је добро изгледао на почетку дуела и лако дошао до првог сета, али су Узбекистанци заиграли много боље у наставку. Истомин и Фазијев су имали прилику да други део игре добију и са 6:0, али су наши тенисери некако направили брејк и освојили један гем.

У трећем сету Узбекистан је направио брејк на самом почетку, Србија је имала прилике да га одмах врати, али је ту шансу пропустила, па до краја меча Троицки и Милојевић нису створили ниједну брејк шансу.

Србији је за пласман на завршни турнир Дејвис купа, који ће се крајем године одржати у Мадриду, потребна још једна победа у наредна два сингл дуела.

Како ствари стоје, изабраници Ненада Зимоњића ће прву прилику имати дуелом Лајовића и Истомина, а уколико Србија и тада буде неуспешна, на терен ће изаћи Крајиновић и Фазијев.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!