Прочитај ми чланак

ДЕЈВИС КУП: Само Ноле ‘преживео’ петак 13.

0

Nole0422

(Спортске.нет)

Прегршт важних дешавања за српске спортисте било је заказано за петак тринаести а на крају је малерозни дан успео да прегрми само Новак Ђоковић.

Тринаести септембар 2013. године показао се као малерозан за српске спортисте који су данас играли важне мечеве на различитим такмичењима.

Данас су на терене изашли тенисери, одбојкашице и кошаркаши, а само је најбољи тенисер света успео да упише тријумф од свих.

Тенисери су полуфинални меч у Дејвис Купу са Канадом почели тријумфом Новака Ђоковића над Васеком Поспишилом, а од тог тренутка кренили су неуспеси.

Одбојкашице су у полуфиналу ЕП у Немачкој и Швајцарској поражене од Русије, па ће се у суботу од 17 часова борити за бронзану медаљу са Белгијом.

Ни кошаркаши, који су били фаворити у дуелу са Украјином, нису успели да славе. Срећом, пораз од Украјинаца није скупо коштао „Орлове“ који ће се наћи у четвртфиналу ЕП у Словенији.

Најмалерознији од свих био је Јанко Типсаревић! Типса је у маратонском мечу са Милошем Раонићем поражен резултатом 3:2 па није успео да донесе Србији други бод у полуфиналу Дејвис Купа.

Ипак, без обзира на данашње неуспехе, српски спортисти моћи ће до краја викенда да исправе грешке и недељу заврше са осмесима на лицима, чиме би и многобројни навијачи који их прате били развесељени.