Прочитај ми чланак

ДЕЈО: Умро сам од смеха кад сам видео Аркана, тренерка и ролекс од 300.000 марака

0

Председник Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) Дејан Савићевић отворио је душу и говорио о стварима о којима досад није причао.

Између осталог дотакао се и Жељка Ражнатовића Аркана у ексклузивном интервјуу који је дао за Недељник.


У причи око буђења национализма на стадиону улогу је имао и Жељко ражнатовић Аркан који се у то време приближио Звезди. Било је часк и фотографија како седи на клупи. Каква је његова улога била око Делија и Звезде?

„Он је преузео навијаче. И његови први ‘Тигорви’ били су сачињени од навијача. зашто се то десило да баш он преуземе, то не знам. Али јесте био главни међу навијачима. Ја сам њега упознао игром случаја 1985. Те године када смо играли у Глазгову Куп шампиона, отишли смо дан раније. Кад на дан утакмице ја не могу да верујем – долази он са групом навијача. Црвена капа, шушкавац црвени преко тренерке и онај његов ролекс од двеста-триста хиљада марака. Ја кажем: ‘Жељко, одакле овамо, прошпијаће те неко’. Каже он: ‘Неће нико’ „, препричава за Недељник Савићевић, па наставља:

„Како сам био мало повређен, а победили смо прву 3:0, изашао сам на полувремену. И видим га са полицијацима испод трибине. Ја умирем од смеха, он мења капе са њима, сликају се… Мало-помало, седе човек у другом полувремену на клупу. Био је продоран. Знао је то да искористи. И на крају се вратио он, али, рекох, где да долази овамо. Није то Европа, то је острво, а треба утећи са острва. Да је Француска, Белгија, па може се утећи, а где ћеш овде, све вода око тебе. После је почео рат и познат је тај део његове животне приче…“, рекао је Савићевић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!