Прочитај ми чланак

ДЕЈАН ТОМАШЕВИЋ званично кандидат за председника ФИБА Европа

0

Кошаркашки савез Србије званично је кандидовао генералног секретара КСС Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа.

Некадашњи репрезентативац од априла 2011. године у КСС обављао функцију потпредседника за такмичења, а од фебруара 2016. је на позицији генералног секретара.

„Своју кандидатуру за председника ФИБА Европа објавио сам у петак у Љубљани на састанку кошаркашких савеза, који је организовао Кошаркашки савез Словеније. Том приликом сам представио свој програм и планове и добио подршку колега који деле моју јасну визију да европску кошарку подигнемо на још виши ниво. Планирам да у најскорије време обавим личне разговоре са представницима свих 50 савеза јер су дијалог и синергија оно што нам је свима потребно како бисмо сагледали реалне могућности за даљи развој и напредак кошарке. Веома сам захвалан председнику Предрагу Даниловићу који ме је предложио за кандидата и поносан на чињеницу да људи који са мном тесно сарађују, који ме познају и знају колики су моји потенцијали, стоје иза мене у овако значајном тренутку моје каријере,“ изјавио је Томашевић за званични сајт КСС.

Челник ФИБА Европа биће одабран на изборној Скупштини 24. маја 2019. године у Минхену. Поред Томашевића, кандидати за председника су актуелни први човек ФИБА Европа Турчин Тургај Демирел, иза кога је већ петогодишњи мандат, као и Белгијанац Сирил Куманс.

„Као председник Кошаркашког савеза Србије, поносан сам и изражавам велико задовољство кандидатуром Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа. Реч је о човеку и спортском функционеру који би сигурно позитивно утицао на даљи развој европске кошарке и донео јој много тога доброг. Уопште немам сумњу да би Дејан вредно радио да заштити интересе кошарке и кошаркашких федерација и побољша њихову сарадњу, а све у општем интересу игре под обручима,“ истакао је Даниловић.