Прочитај ми чланак

Дејан Станковић: Обећавам да ћу се борити као лав

0

Нови тренер фудбалера Црвена звезда Дејан Станковић рекао је данас да је пре 22 године отишао из тог клуба у мисију и да се врати, а посебно је захвалио досадашњем шефу стручног штаба Владану Милојевићу.

„Хвала клубу, легендама, навијачима, што сам поново овде. Звезда ме је пре 22 године послала у мисију, да се вратим кући једног дана и наследим великог господина, лафа, велико име и звездаша као што је Милоје. Нигде нисам видео да један тренер који одлази дочека са осмехом и загрљајем тренера који долази. За та два сата сам добио толико искуства од њега да ми је то довољно за цео живот. Хвала му још једном. Хвала ти Милоје, хвала ти као звездашу. Хвала ти што си ми утабао стазу којом ћу проћи. Могао си остати до јуна, али превише волиш Звезду. Отишао си као господин, победник и дао ми шансу да за четири месеца направим победнички тим са огромним духом, вољом и жељом. Обећавам да ћу се као лав борити“, рекао је Станковић на промоцији на стадиону „Рајко Митић“.

Он је рекао да га чека огроман посао, да су емоције велике, али да морају остати по страни јер ће трезвеније да размишља што их мање буде.

„Чека нас огроман посао, имамо много посла, пуно играча. Једва чекам да их видим, ужелео сам их се. Једва чекам први састанак, први тренинг. Када све то буде прошло, онда ћу на миру, без превише емоција да водим Црвену звезду. Неко ко је одрастао у Звезди, ко зна тежину самог грба, дреса и изласка испред најбољих навијача на свету, сигурно да ће бити много емоције. Али, ставићемо их са стране. Оне морају да буду ту, али што их мање буде, трезвеније ћу размишљати на терену“, рекао је Станковић на промоцији.

Дејан Станковић је постао тренер фудбалског клуба Црвена звезде, са којим је потписао уговор на две и по године.

Конференција за медије на којој је промовисан Станковић вероватно је најпосећенија у историји клуба.

Незаобилазна тема у првом разговору са новинарима била су Звездина деца.

„Знам како сам се осећао када сам са 16 и по година дебитовао против Звездана Терзића на Карабурми. Код мене ће бити простора за младе играче. Желим да се ослоним на омладински погон. Ту има добрих играча, много квалитета. Сигурно ће бити места за младе фудбалере“, рекао је Станковић.

Струћни штаб ће чинити Небојша Милошевић, Милош Милојевић, Ненад Милијаш и Душан Гашић.

„Окупио сам људе гладне успеха, са огромном вољом да Звезду водимо кроз овај пут“, рекао је Станковић и додао да се ради на довођењу кондиционог тренера, као и још једног сарадника.

Додао је да је у преговорима са једним стручњаком из Италије и једним из Србије, али да се још не зна да ли ће доћи обојица или један од њих, а да ће то бити познато до 28. децембра.

Тренер у Интеру био му је Жозе Морињо, са којим је и даље у контакту, као и са целом том генерацијом италијанског клуба која је 2010. освојила три највећа трофеја.

„Имамо ту групу ‘триплете’, цела група момака која је исписала историју за Интер. Морињо је пао у несвест. Рекао је: ‘Деки, ти?’. Како сам са њим причао, тако и са Синишом Михајловићем. Много тога треба да се научи, али ће уз њих бити много лакше“, навео је Дејан Станковић.

Истакао је: „Све може да питам за савет, добродошао је сваки, али ћу одлуке доносити сам“.

Као особине које жели од тренера са којима је сарађивао навео је стрпљење од Свена Ериксона, рад на терену од Роберта Манчинија, карактер од Мориња и неодустајање од Синише Михајловића.

Станковић је пре извесног времена изјавио како тренерски посао није за њега, а сада је казао да је то небитно.

„Није битно шта сам јуче рекао, најбитније је шта ћу рећи сутра. Имам своје мотиве зашто сам се склањао од тренерског посао. Много сам везан за фамилију, а тренерски посао је 00-24. Значи жртвовање и сам сам себе убеђивао да нећу бити тренер, а то ме је чекало иза ћошка“, казао је Станковић.

Похвале је добио од некадашњег саиграча из репрезентације, сада тренера Партизана Сава Милошевића.

„Саво је неког кога знам од 1994. године. Поделили смо много тога, како на терену, тако и ван њега. Једино ћемо отворити и затворити заграду на дербију, тих 90 минута нећемо бити пријатељи. Много ми је драго што се две легенде својих клубова враћају на клупу“, рекао је Станковић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!