Прочитај ми чланак

Дејан Станковић кандидат за клупу Црвене звезде

0

Бивши ас Црвене звезде кандидат да преузме место шефа стручног штаба. Помиње се и Веселиновић, тренер Чукаричког

ШАМПИОН припрема тренерску „бомбу“, фитиљ је већ запаљен. Како „Новости“ сазнају, Дејан Станковић је прва Звездина жеља да ове зиме преузме екипу уколико се Владан Милојевић повуче са места шефа стручног штаба.

Легендарни играч црвено-белих и бивши капитен „орлова“ тренутно живи у Милану, пре неколико недеља почео је да ради као тренер са млађим категоријама Интера у коме играју и његови синови Филип (17) и Александар (14).

Обојица су и јуниорски репрезентативци Србије. Дејан Станковић (41) планира да се озбиљније посвети тренерском послу, поседује про лиценцу, а пре четири године био је и помоћник у Удинезеу.

Можда му први велики изазов у предстојећој каријери буде у најдражем, односно клубу у којем је поникао и у коме је као „чудо од детета“ одиграо 85 утакмица у периоду између 1994. и 1998. године. После тога је као играч велики траг оставио у Лацију (137 утакмица, 22 поготка), па Интеру (231 – 29), клубу са којим је освојио титулу првака Европе.

Ових дана највише се спекулише о намерама Владана Милојевића и о томе да ли ће остати или отићи из Звезде. На „Маракани“ су јасно рекли да Милојевић има одрешене руке и да је избор само његов. Понудили су му и да продужи уговор до лета 2021, или да остане до краја сезоне и заврши започети посао, одбрани 11 бодова предности и освоји трећу титулу заредом, што је и приоритет клуба.

Међутим, Милојевић још није „пресекао“ и по неким информацијама, то би требало да уради сутра после нових састанака са челницима Звезданом Терзићем и Митром Мркелом. Пошто већ дуже време постоји опција да Милојевић због премора и засићености одлучи да ове зиме напусти клупу, у Звезди су размишљали и о његовом наследнику.

Уколико дође до растанка, прва жеља црвено-белих је Дејан Станковић. Као велико име српског и европског фудбала, Деки се издваја као идеално решење у могућој ванредној ситуацији. Преговори, наравно, још се нису водили, али је неких разговора на ову тему сигурно било пошто Станковић често долази на „Маракану“, пре месец дан гледао је меч са Тотенхемом у Лиги шампиона када је похвалио младог везисту Његоша Петровића.

Није тајна да су црвено-бели „бацили око“ и на Александра Веселиновића, стручњака који је са својим сарадницима ове сезоне остварио одличне резултате са младим тимом Чукаричког. Као награду за одлично вођење тима, недавно је продужио уговор са „брђанима“ и биће тешко и клубу као што је Црвена звезда да дође до њега у скоријој будућности.

Црвено-бели у сваком тренутку могу да се ослоне и рачунају на Милана Косановића, првог Милојевићевог асистента. У претходне две и по године Косановић је имао велики допринос у раду са тимом, прекалио се и сигурно је да са својим знањем и искуством може да буде од велике помоћи јер најбоље познаје ситуацију у тиму и играче.

ВИДОСАВЉЕВИЋ НА МЕТИ

МЛАДИ играчи Чукаричког тренутно су најзанимљивији српском шампиону. После нападача Вељка Бирманчевића, Црвена звезда је показала интересовање и за младог репрезентативца Србије Милутина Видосављевића. Реч је о момку рођеном 2001. године који игра на позицији десног крила. По грађи и спретној левици највише подсећа на Асенсија из Реала, ове сезоне постигао је два гола у првенству уз једну асистенцију.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!