Прочитај ми чланак

Дебакл Партизана – испустио 2:0 са играчем више и остао без евро пролећа!

0

Црно-бели су ремизирали са АЗ Алкмаром 2:0, иако су два минута пре краја меча имали два гола предности и играча више!

Партизан је у року од четири минута упропастио фантастичних 80-ак минута и прилику да се у последњем колу бори за шеснаестину финала Лиге Европе.

АЗ је кренуо агресивно, али сјајна комбинација Натха и Суме доноси вођство црно-белима у 16. минуту.

Израелац је послао фантастичан пас преко одбране АЗ-а, Јапанац бежи чуварима сјајно смирује лопту и онда је рутински гура по земљи у мрежу за 1:0.

Био је то први гол који је АЗ примио после шест утакмица у којима је славио са укупном гол-разликом 24:0!

Уследио је још јачи притисак домаћина, али Холанђани праве велики кикс и поклањају црно-белима нови гол у 27. минуту.

Погрешили су голман Бизот и капитен Копмејнерс, Здјелар пресеца лопту, проиграва усамљеног Суму који са ивице казненог тресе мрежу за 2:0.

Након овог гола распала се игра АЗ-а, па Партизан у наставку меча потпуно контролише ритам и константно прети из контранапада.

Ређале су се прилике црно-белих, Сума се поигравао са Холанђанима, Натхо дириговао у средини терена, али нападачи Партизана предвођени Садиком пропуштају прилике.

Средином другог полувремена Милошевић се полако повлачи, уместо офанзивних играча Тошића и Суме уводи Брежанчића и Шћекића, док расте притисак домаћина.

Упркос нервози, АЗ успоставља добар ритам и креће канонада ка голу Стојковића. Пречка спасава црно-беле после шута Идрисија у 73. минуту, а онда домаћин остаје са десеторицом.

Боаду због симулирања пенала добија други жути картон и седам минута пре краја меча победа је била у рукама Партизана.

Међутим, црно-бели су по ко зна који пут успели да од говотог направе вересију. Опустили су се прерано и дозволили АЗ-у да се експресно врати у меч.

Резервиста Ферди Друијф користи лошу реакцију штопера и неопрезно истрчавање Стојковића, па главом са десетак метара смањује на 2:1 у 87. минуту.

То је осоколико Холанђане који крећу још жешће, док су се црно-бели погубили, а ситуацију додатно компликује главни судија који показује чак седам минута надокнаде времена.

Самопоуздање расте код домаћих и у 92. минуту стижу до 2:2! Друијф сјајним волеј ударцем закуцава лопту у мрежу за експлозију одушевљења на трибинама стадиона у Хагу, а агонију црно-белих.

Тако ће последње коло Групе Л бити само формалност за Партизан, који 12. децембра дочекује Астану. С друге стране, АЗ ће на Олд Трафорду тражити победу за остајање првог места.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!