• Почетна
  • СПОРТ
  • Дауда разбио Хајдук: Звезда пришла на шест бодова Партизану! (Видео)
Прочитај ми чланак

Дауда разбио Хајдук: Звезда пришла на шест бодова Партизану! (Видео)

0

(Телеграф)

Нигеријац заблистао са два гола и асистенцијом у победи Црвене звезде над Куљанима 3:0

dauda
У претпоследњем мечу 21. кола Јелен Супер лиге Црвена звезда на Маракани убедљиво је савладала Хајдук из Куле резултатом 3:о.

Црвено-бели су у другом мечу под тренерском палицом Португалца Рикарда Са Пинтуа новом победом пришли на шест бодова Партизану, макар на један дан.

На почетку изгледало је да ће ово бити један од најслабије посећених мечева Звезде ове сезоне, мада се стадион временом попунио до “пристојних” отприлике 8.000 гледалаца. Вероватно је радни дан разлог за кашњење приличног броја навијача.

Црвено бели остварили су једну од најлакших победа ове сезоне, доминирали су свих 90 минута, иако је прво полувреме било сиромашно занимљивим садржајима.

Утакмицу је обележио појачање из зимског прелазног рока, Нигеријац Абиола Дауда, стрелац прва два гола и асистент код трећег који је постигао Дарко Лазовић, који је такође пружио солидну партију наговестивши излазак из кризе.

У редовима Звезде виђена су три повратника, Натанијел Асамоа забележио је први наступ откако је имао тегобе са срцем, шансу је добио Срђан Мијаиловић, запостављен док је тренер био Александар Јанковић, а у екипу се вратио и Никола Максимовић, после праве саге са одласцима и доласцима и берашчишћеним власничким односима.

crvena zvezda hajduk
ТОК МЕЧА

12. минут -Покушај Дарка Лазовића са ивице шеснаестерца, Звезда је изнудила први корнер на утакмици, одмах затим и други.

13. минут – ГОЛ 1:0 После корнера који јеизвео Ненад Милијаш Нигеријац Абиола Дауда са десетак метара сместио је главом лопту у мрежу.

29. минут – Одличан шут Милијаша из даљине, голман Хајдука одбио је лопту у корнер.

34. минут – Центаршут Младеновића из којег, чини се ненамерно, погађа стативу.

35. минут – Гости покушавају да колико-толико пребаце дешавања на половину Звезде, али њихови нападине представљају никакву опасност по гол црвено-белих.

45. минут – корнер изводи Дарко Лазовић, комбинацијасаВешовићем, у једном тренутку чинило се да би могло да буде опасно по гол Хајдука, међутим акција је пропала, а затим је судија Владимир Недељковић одсвирао крај првог полувремена.

47. минут – само што је почело дуго полувреме Хајдук је запретио, после покушаја Веслиновића лопта се одбила до Цаврића који је са ивице шеснаестерца шутирао преко гола.

49. минут – ГОЛ 2:0 Поново Дауда, мајсторски потез Нигеријца петом после одличног центаршута Младеновића са леве стране.

54. минут – Најозбиљнија претња гостију, шут Веселиновића са 16 метара, Бајковић брани.

55. минут – ГОЛ 3:0 Дарко Лазовић из близине матира Браћа, после акције коју је покренуо Дауда а онда одлично проследио лопту у простор где је прихватио Лазовић.


58. минут – Сјајан шут Дауде са 23-24 метра, лопта погађа пречку.

65. минут – Жесток судар Спајића и Секулића. Изгледсло је страшно у први мах, ало срећом прошло је без већих последица. Спајића је ипак заменио Максимовић који је “поздрављен”звиждуцима.

70. минут – Одлична шанса Кадуа после акције са Лазовићем, Браћ брани, а затим лопта завршава у корнеру

72. минут – Прилика за госте после слободног ударца пред самим шеснаестерцем, лопта одлази поред гола.

73. минут – Мајсторије Дарка Лазовића и атрактиван покушај из даљине.

75. минут – Вешовић избија сам поред голмана искоса са десне стране и шутира у спољни део мреже.

77. минут – Аплаузи за играча утакмице Абиолу Дауду и његову замену повратника Натанијела Асмоу који први пут излази на терен после срчаних тегоба.

79. минут – Покушај Секулића, оштар шут, лопта одлази поред десне стативе Звездиног гола.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХАЈДУК 3:0

(Дауда 13, 49, Лазовић 55)

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 8.000 Судија: Владимир Недељковић (Јагодина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић- Вешовић, Микић, Спајић (од 66. Максимовић), Младеновић – Гаридо, Милијаш (од 61. Мијаиловић) – Каду, Лазовић, Милуновић – Дауда 8од 77. Асамоа).

ХАЈДУК: Браћ – Гроздић, Вуковић, Црноглавац, Цветковић – Варга (од 52. Секулић), Цаврић , Еканге (од 65. Русмир), Тошић, Јевтовић – Веселиновић.

Резултате и стрелце раније одиграних утакмица можете да погледате овде.

Табела: Партизан 50(-1), Црвена звезда 44, Војводина 41, Јагодина 36, Рад 31, Раднички Ниш 30,Слобода 29(-1), ОФК Београд 28, Јавор 27, Спартак 27, Нови Пазар 23, БСК 22, Хајдук 20, Доњи Срем 20, Раднички 1923 19, Смедерево 9.