Прочитај ми чланак

Дарко страхује за безбедност породице: Нови детаљи сачекуше за Ковачевић

0

ГРЧКА полиција наставила је истрагу о нападу на бившег фудбалера и спортског радника Дарка Ковачевића, на ког је пуцано синоћ у Улици Елпидос, на Глифади, у ексклузивном делу Атине. И даље се истражује да ли је реч "само о опомени" или неуспелом злочину.

Репортер „Новости“ данас је обишао место на којем је пуцано на Ковачевића и покушао да разговара са његовим комшијама. Дан после напада, испред Ковачевићевог дома није било никаквих трагова који би указивали на драму од претходне вечери. Уклоњене су заштитне траке у околини зграде у којој прослављени фудбалер живи са породицом, а станари су наставили да обављају свакодневне послове, не желећи да коментаришу напад на познатог комшију.

Foto: youtube/SportsGrHighlightsTV

Специјални извештач „Новости“ је разговарао са неколико новинарских екипа атинских ТВ станица и портала који су пратили рад оперативаца из Одељења за уцене грчке полиције. Нових детаља, кажу, нема, али пре ће бити да инспектори не желе да их откривају у овој фази истраге. Познато је једино да чаура од метка испаљеног на Ковачевића још није пронађена.

СКЛАПАЈУ КОЦКИЦЕ О МОТИВУ

ПРЕМА незваничним информацијама, истрага о нападу на Ковачевића лагано добија одређени правац и грчким истражним органима недостаје још делић мозаика да склопе коцкице о мотиву сачекуше на бившег фудбалера. Он је дао детаљну изјаву из које се, како нам каже добро обавештени извор „доста тога сазнало“. Сада се, између осталог, истражује да ли се некоме журило са наплатом евентуалног дуга од Ковачевића или посреди неки сасвим други разлог.
Засада је извесно да је запаљени аутомобил марке „смарт“, из кога је пуцано и који је пронађен 700 метара од места напада, украден у Солуну у новембру прошле године. Појавила се вест да је власник аутомобила из Месиније, на Пелепонезу. О пиштољу, који се, наводно, налазио у изгорелом возилу, полиција такође није давала никакве информације.

Током преподнева истражитељи су прегледали све камере на зградама дуж улице Елпидос, у правцу кварта Еленико, где је пронађен запаљени аутомобил. Претпоставка је да би се на неком од снимака нашло нешто што би усмерило истрагу.

Спекулације овдашњих новинара „црних хроника“ се базирају на неколико потенцијално важних показатеља. Очигледно је, према методу и рукопису напада, да је нападач професионалац, који је имао логистичку подршку.

Аутомобил је највероватније дуго скриван, а нападач га је чекао испред зграде у којој живи, па се претопставља да је нападач добро проучио Даркове навика. Бег са лица места и паљење аутомобила, са остављеним пиштољем у колима, како објашњавају упућени, указује на вероватну намеру починиоца или наредбодаваца да упозоре или изврше додатни притисак на Ковачевића због евентуалних дугова или нерашчишћених рачуна.

Ангажовање Одељења за уцене грчке полиције на индиректан начин потврђује овакве претпоставке. Поставља се и питање ко је и зашто пуцао на Ковачевића баш на Божић, с обзиром да се добро зна да Срби у Атини веома држе до својих верских празника. Да ли је и то некаква порука? Засада, међутим, нема конкретних назнака о могућим мотивима за напад.

Док се ствари полако смирују, остаје шок код свих који познају Ковачевића. Ведар, насмејан, љубимац навијача где год је играо у Шпанији, Италији, а поготово у Грчкој и Србији. Веома успешно је каријеру са терена наставио обављајући послове високог спортског функционера.

Ковачевић, тренутно не жели да даје изјаве, али смо сазнали да је веома узнемирен, забринут за безбедност своје породице и потпуно збуњен чињеницом да је неко пуцао на њега. Одмах после напада је изјавио да је успео да се баци на земљу када је угледао мушкарца како излази из аутомобила са испруженим пиштољем.

– Инстинктивно сам се нагнуо удесно, а затим сам чуо пуцањ. Бацио сам се и остао у том положају, све док нападач није побегао – рекао је Ковачевић.

Спаљени аутомобил са којим је побегао нападач

БЕЗ РЕАКЦИЈА

ПУЦАЊ на Драка Ковачевића у Србији је изазвао бурне реакције. Ипак, нико се од његових блиских некадашњих сарадника није јавно огласио. Познаваоци прилика, међутим, истичу да је напад на њега изведен по „мафијашком рецепту“, блиском српским и црногорским криминалним круговима. Много више од извршиоца, овде се нагађа о налогодавцу оваквог напада. Упућени наводе да га треба тражити у „бизнису око спорта“. Ковачевићу су многи његови некадашњи саиграчи упутили речи подршке, као и навијачи црвено-белих из Београда и Атине.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!