Прочитај ми чланак

ДАН ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД АРГЕНТИНЕ: Сале отказао тренинг, играчи се опорављају …

0

Екипа би требало да се што пре опорави и спреми за мечеве који предстоје

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је од Аргентине у четвртфиналу 97:87, па ће се у наставку Мундобаскета борити за 5. место и олимпијску визу.

Foto: FIBA

Тежак је био пораз од популарних Гаучоса који су Србију „начету“ у мечу са Шпанијом додатно докусурили, и нанели јој један од тежих пораза последњих година. Елиминацију са првенства на којем су сви, и навијачи и играчи, очекивлаи злато, морају како знају и умеју да забораве и опораве се за наредни, испоставиће се најбитнији меч на првенству.

Свестан је тога и селектор Ђорђевић, који је, сходно околностима одлучио да његови кошаркаши одраде само тренинг у теретани, без тренинга у хали.

Наиме, баш као и пре меча са Аргентином, велика дворана је заузета, јер је овога пута на програму четвртфинале Американаца и Француза. Тако је процењено да је за цео тим најбоље да се уради „тренинг опоравка“, док је за четвртак, пре одлучујућег меча, заказан јутарњи шутерски тренинг у великој дворани.

Да подсетимо, Орлови ће играти против Француске или селекције САД 12. септембра, а у случају победе, против бољих из дуела поражених из следећих мечева: Шпанија – Пољска и Аустралија – Чешка.