Прочитај ми чланак

ДА НЕ ИДЕМ У КИНУ, САЗНАО САМ ПРЕКО ТВИТЕРА! Недовић бесан после одлуке Ђорђевића

0

Најпре се огласио Калинић који је у разговору за ''Блиц'' веома бесно изјавио како није повређен и да не жели да коментарише одлуку селектора Ђорђевића, а онда се путем Инстаграма огласио и Недовић.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић скратио је списак играча на које рачуна за предстојеће Светско првенство у Кини, а највеће изненађење свакако представља изостанак Николе Калинића и Немање Недовића који нису крили незадовољство одлуком селектора.

– Разочаран сам, али не изненађен. Много пута до сада сам се сусретао са неправдом и увек сам из свега излазио јачи и паметнији, тако ће бити и овога пута. Криво ми је, пре свега, што сам за списак сазнао на твитеру, али шта је ту је. Бићу навијач број 1 наше репрезентације на Светском првенству у Кини као и на сваком предстојећем такмичењу. Мотивација да наставим да радим и напредујем никада није била већа. Напред Србија. П.с. Недостајаће ми да вас дерем све у фифи – написао је он.

Остаје питање само да ли ово значи да се Недовић и дефинитивно повлачи из репрезентације Србије после ове одлуке селектора Ђорђевића.

Подсетимо, на списку селектора Ђорђевића су: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић и Огњен Кузмић.

Репрезентација ће се окупити 18. јула у Београду, да би 21. јула отишла пут Копаоника, на базичне припреме, где наши најбољи играчи остају до 4. августа.

Право са планине национални тим иде у Чачак, где ће одиграти тренинг меч против домаћег Борца. Следећа провера је 7. августа у Зрењанину против Финске. Три дана касније у београдску „Штарк Арену“ стиже Литванија, са којом ће наши момци већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу. Нови изазов биће „Акрополис куп“ у Атини, где ће Србија од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске.

Национални тим 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство, пошто ће у граду Шењангу 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и, на крају, 27. августа против Француске.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића из Шенјанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњеевропском времену утакмицом Д групе против Анголе отварају Светско првенство у Кини.