Прочитај ми чланак

Да ли су Гробари у праву када је реч о Вермезовићу?

0

grobar2(Спортал)
Владимир Вермезовић је за само недељу дана изгубио предност која је гарантовала Партизану да неколико кола пре краја већ отвори шампањац који се хладио још од зимус.

Ипак, ремијима са Хајдуком из Куле и Слободом, тим из Хумске је створио лошу атмосферу за дерби са Војводином. Новосађани су протутњали Београдом са два поготка у мрежи Партизана. Победа Војводине је значила посебно Црвеној звезди, која се „ни крива ни дужна“ са пуним правом враћа у трку за трофеј.

Рекао је Вермезовић, као и у претходна два наврата, да нема шта да замери играчима, но можда би требало да размисли о навијачима који само њега, додуше један део њих и управу, сматра кривцима што се уместо о плану за напад на Лигу шампиона, сада Ивањица доживљава као гостовање Манчестер јунајтеду.

– Ћао, Вермезе, ћао, ћао Вермезе – одјекивало је Партизановим стадионом током полувремена и на крају утакмице, али овај пут то није био глас појединаца, већ масе која се вратила овог пролећа у, како они кажу, „Храм“. Неко ће морати да их послуша, а да ли ће то бити клуб или сам Вермезовић – знаће се вероватно најкасније до среде.

– Када не победите у дербију, као да нисте ни играли исти – рекао је јесенас Вермезовић у најави меча са Црвеном звездом, а црно-бели са њим за кормилом изгледа нису учествовали у истом.

Тешко да ће моћи спортски директор Љубиша Тумбаковић још дуго да брани Вермезовића од управе и навијача. Стао је иза њега већ неколико пута, посебно пред Нову годину, када је тренер навукао незадовољство управе због јавног причања о финансијама, док му део Управног одбора одавно, како сам тврди, спрема отказ.

– Чак су постојале и приче да су неки људи из управе предлагали да ме избаце из авиона, или да останем у Азербејџану – рекао је Вермезовић после Нефчија.

Овај пут не жели само део управе да му „види леђа“, већ то хоће и навијачи. Нема сумње да, уколико се то догоди у наредних 48 сати, да ће нови тренер првака Србије бити Вук Рашовић, који се доказао у Телеоптику и који ужива велико поверење свих у клубу.

Вермезовић је данас преподне био код Тумбаковића на разговору, наводно је састанак био неформалног карактера, али није тајна да је већи део управе одавно изгубио стрпљење.