Прочитај ми чланак

Да ли је Партизану угрожено место у АБА лиги?

0

Црногорска "Побједа" доноси информацију да ће у петак или понедељак бити организована видео-конференција на којој ће се тражити решење спора са Партизаном.

Наиме, Партизан је тражио да се не дозволи ФМП-у да има представника у председништву регионалног такмичења, али није наилазио на подршку других клубова.

Због тога из Хумске још увек нису послали документацију за регистрацију у лиги. Рок да то учине је до петка поподне.

„Управа бившег првака Европе из Београда је на једном од ранијих састанака дозволила ућешће ФМП-а у самом такмичењу за наредну сезону, без обзира на актуелни спор. Партизан већ месецима покушава да докаже везе ФМП-а и Црвене звезде. Управа црно-белих сматра да људима из управе ФМП-а није место ни у предсједништву ни у органима руковођења регионалне кошаркашке елите“, наводи „Побједа“.

„Такође, клубови АБА лиге су и раније прихватили, да комплетан спор добије епилог на Суду за арбитражу у швајцарској Лозани – што је врховно тело за све правне спорове у свету спорта. Став осталих АБА лигаша је да, док процес у Лозани не добије епилог, ФМП има и место у такмичењу и челнике у руководећим органима лиге“, додаје се у тексту.

Све би требало да буде познато до краја текуће седмице или најкасније у понедељак.