• Почетна
  • СПОРТ
  • Да је Ђурић боље радио, Партизан не би био дужан 20.000.000 евра
Прочитај ми чланак

Да је Ђурић боље радио, Партизан не би био дужан 20.000.000 евра

0

DJURIC: ODNOSI U KLUBU NIKAD BOLJI

Све је више незадовољних начином на који Драган Ђурић управља Партизаном. После Милета Јовичића који је од првог човека клуба тражио да се повуче са функције и закаже Скупштину, Ђурићев рад оштро је критиковао и бивши потпредседник и дугогодишњи члан Управног одбора клуба из Хумске Драгољуб Вукадиновић.

Он је у разговору за Информер оценио да је ситуација међу црно-белима лоша како на пословном, тако и играчком плану и по принципу “риба смрди од главе“ упро прстом у човека са којом је сарађивао до прошле године, пре него што се повукао.
“Читам да је Партизанов дуг између 15 и 20.000.000 евра. Добро је што није 50.000.000, али да је било бољег и паметнијег пословања, онда би рачун био макар на нули. Управо због несавесног и нетранспарентног руковођења клубом сам прошле године отишао“, рекао је Вукадиновић.

Власник компаније Металац и председник истоименог прволигаша из Горњег Милановца замера Ђурићу и што је прекорачио ингеренције, директно се мешао у послове из минулог прелазног рока, који је сам оценио као – најгори који памти.
“Вероватно је зато и био најгори, јер је узео велико учешће. Није, међутим, Партизан зарадио 100.000.000 евра (за последњих седам година од трансфера играча), већ много мање. Од продаје Јоветића, Љајића, Савића огромни проценти су одлазили менаџерима и бившим клубовима“.

Зато Вукадиновић сматра да је потребно мењати нешто на руководећим позицијама у Хумској 1, а као идеални тренутак за то види седницу Скупштине, која ће наредне године имати изборни карактер. Тад иситиче петогодишњи мандат Драгану Ђурићу.

“Рез је неопходан, али тек на крају сезоне. Следеће године су редовни избори у Партизану и неопходно је да дође до коренитих промена. До тад сви морају да се потруде да се из ове сезоне изађе са што мање ожиљака. Лако је уочљиво са стране да у Партизану много тога не штима. Управа је нејединствена, појединци су подносили оставке, па их повлачили. Спортски део је, такође, слабо радио. Лоше је селектиран тим, зато су резултати такви какви су од почетка сезоне“, рекао је Драдољуб Вукадиновић, а преноси Информер.