Прочитај ми чланак

Цврк: Ко уђе на трибине Максимира биће безбедан

0

stadion_maksimir

(Вечерње новости)

Комесар за безбедност Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) Зоран Цврк рекао је да ће за организацију предстојећег дуела са Србијом на Максимиру бити ангажовано око 2.500 људи, од чега ће између 700 и 800 бити редари задужени за безбедност.

– Инфраструктура на Максимиру није савршена и зато ће бити повећан број људи задужених за безбедност. Постоји и велика обавеза према гостима из Фудбалског савеза Србије, њих 150 ће бити у ВИП ложама. Укупан број службених лица везаних за организацију утакмице биће око 2.500, од чега 700 до 800 редара – казао је Цврк.

Он је истакао да је веома задовољан сарадњом са колегама из ФСС, са којима су први договори направљени још у децембру прошле године.

– ФСС и ХНС имају одређене проблеме када су у питању навијачи, насиље и низ аспеката који не би требало да буду у вези са спортом. Оба савеза су целом послу приступила веома озбиљно, а резултат тога је договор да, нажалост, у односу на околности, историјске чињенице и ратни сукоб, не може да буде трибине са гостујућим навијачима – казао је Цврк.

Он је навео да очекује да утакмица прође без инцидената.

– Ово није права утакмица да се дође на трибину која није припремљена за српске навијаче. Нико није против тога да неко навија за српску репрезентацију и да он може да буде из Босне, Хрватске, Србије и Европе. У обавези смо да заштитимо свакога ко дође на стадион. Зато смо рекли да задржавамо право да онемогућимо улазак особи за коју упоређивањем података утврдимо да је навијач Србије – навео је комесар за безбедност ХНС-а.

Цврк је додао да на свакој карти пише име и презиме купца и да је ХНС поручио свима да се уздрже од куповине на „црном тржишту“.

Он је најавио и заједничку медијску кампању која би помогла да меч прође у најбољем реду.

– Ових дана започињемо кампању са ХРТ-ом и колегама из ФСС, у којој играчи обе репрезентације позивају да утакмица заврши у спортским оквирима. Надамо се да ће тај позив бити добро примљен и да ћемо ми који учествујемо у организацији остати у бек стејџу, иза играча и тренера – закључио је Цврк.

Утакмица А групе квалификација за првенство света у Бразилу између Хрватске и Србије игра се 22. марта на Максимиру.

Хрватска после четири одигране утакмице има 10 бодова и дели прво место са Белгијом, док је Србија са четири освојена бода на деоби треће и четврте позиције са Македонијом.