Прочитај ми чланак

Црвена звезда славила против Украјинаца

0

Након убедљивих победа остварених против Хајдука из Бешке и Борца из Старчева, фудбалери Црвене звезде уписали су још један тријумф у склопу припрема за нову сезону.

sp-katai

Шампион Србије у среду је одиграо прву контролну утакмицу од доласка у Словенију, а противник је била Зорја, четвртопласирани тим украјинске Премијер лиге.

Црвена звезда је славила резултатом 3:1 (1:1) а поново је један од новајлија имао прилику да се упише у стрелце. Након Томаса Фибела и Андрије Луковића данас је погодио и Марко Полетановић.

Црвена звезда: Кахриман – Цветковић, Фибел, Луковић, Ибањез – Ле Талек, Доналд – Ан. Луковић, Срнић, Катаи – Хуго Виеира;

Од 66. минута заиграли су: Супић – Петковић, Рендулић, Мичел, Ристић – Полетановић, Бабунски – Аврамовски, Јововић, Плавшић – Сикимић.

Украјински састав боље је ушао у утакмицу, повео већ у 4. минуту голом Паола и све до тридесетог минута Зорја је контролисала дешавања на терену и била конкретнија пред противничким голом.

Звезда је у последњих 15 минута првог полувремена имала неколико опасних акција али су изостали ударци који би угрозили противнички гол, а онда је два минута пре одласка на одмор Александар Катаи главом сместио лопту у мрежу после корнера који је извео Луис Ибањез.

На почетку другог полувремена није било промена у саставу Црвене звезда, али је Миодраг Божовић од 66. минута променио комплетан тим, с тим што је голман Немања Супић на терен ушао у 70. минуту.

Вођство црвено-белима донео је Предраг Сикимић у 76. минуту из пенала који је изнудио Владимир Јововић.

Два минута касније севнула је бомба Марка Полетановића са око 25 метара па бивши капитен Војводине поставља коначних 3:1!

Четири минута пре краја Немања Супић је имао одличну интервенцију услед чега је остало 3:1 за шампиона Србије који тако успешно завршава прву проверу у Словенији.