Прочитај ми чланак

ЧОВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ПАРТИЗАНА: Ради се о системској крађи, КСС не постоји!

0

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић назвао је тријумф КК Партизан у финалу Купа Кораћа "системском крађом".

Партизан је савладао највећег ривала 76:74 у Нишу кошевима Џока Лендејла са линије за слободна бацања 0,2 секунде пре краја.

„Ради се о системској крађи, враћамо се у времена у којима знамо шта се дешавало. Могли сте да видите, КСС не постоји! То је скуп људи који су залутали. Погледајте ложу, да ли је седео један представник Звезде. „, рекао је Човић, „Од кршења статута, самог постављања председника, његовог мандата и свих акција које предузимају, то је брука и срамота. Вечерас ће вероватно бити срећни, само нека наставе. Сад је јасно што лобирају по Србији да би преузели КЛС, да би се наставиле овакве бруталне крађе. Није моје да анализирам састав ложе, мислим да држава има пуно разлога да се забави тиме“.

Споран моменат меча догодио се у последњој секунди када су арбитри свирале фаул Билија Берона над Лендејлом у последњој акцији Партизана на 74:74.

„Белошевић је тенденциозно и врло лукаво поткрадао Црвену звезду, на крају је завршио посао. Чист фаул у нападу није свиран. Пре тога, наградио их је са два бацања када је истекло време, нису пренели лопту, на крају Обркнежевић свира нешто што се у кошарци уопште не свира. Ако је то свирано, онда је требало да буде свирано и оно на Перпероглуу. Али то је Куп Србије. Јасно ћемо да преиспитамо да ли у тим акцијама уопште треба да учествујемо“.