Прочитај ми чланак

ЋОРИЋ У ТРАНСУ „РАЗБИО“ ФЕДЕРЕРА за финале са Ђоковићем!

0

Хрватски тенисер Борна Ћорић одиграо је можда и најбољи меч у каријери, савладао Роџера Федерера и пласирао се у финале Мастерса у Шангају!

Ћорић је одиграо као у трансу против браниоца титуле, славио резултатом 6:4, 6:4 и дошао до првог финала из серије 1.000 у каријери.

Тамо га чега наш Новак Ђоковић који је декласирао Александера Зверева, препустивши му само три гема.

Момак рођен у Загребу је тако потврдио да не лежи Федереру јер га је добио други узастопни пут и изједначио на 2-2 у међусобним дуелима. Претходно је то учинио у финалу турнира у Халеу пре неколико месеци на трави, а сада и на брзом бетону у кинеском граду.

На почетку дуела Ћорић је изабрао да прима сервис и то се испоставило као добра тактика – Федереру није функционисао сервис, брзо је дошао до три везане брејк шансе и потом до предности.

Тада је почео невероватан сет младог Хрвата који је у следећих двадесетак минута играо као у трансу. Све је враћао, сервис и форхенд су му функционисали савршено и није дозвољавао ни најмању шансу ривалу.

С друге стране, Федерер није имао прави ритам – на бекхенду је био несигуран, због чега је морао форхендом више да ризикује, а то је резултирало великим бројем грешака. Није успео ни до брејк шансе да стигне, па је Борна после 43 минута повео у сетовима.

Није много боље почео ни други део игре, поново га је отворио Швајцарац почетним ударцем, али је брзо губио стрпљење у разменама и код 30:30 је Ћорић добио фантастичан поен дефанзивом. Уследио је ударац рамом који одлази далеко иза линије и то је брејк на старту другог сета.

Никако није успевао играч из Базела да парира у гемовима у којима је био на ритерну, док се у неколико наврата суочавао са брејк шансама. Ипак, извукао се у два гема и није дозволио Загрепчанину да преломи меч у своју корист.

Ипак, Борна није посустао и успео је да заврши посао после нешто више од 80 минута.

На крају, имао је импресивну статистику са 19 директних поена и само 13 неизнуђених грешака, док је Федере био у минусу – 19:24.

Биће то трећи дуел Србина и Хрвата, а Ђоковић је до сада остварио оба тријумфа.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!